Ispod pulta iz tjedna u tjedan donosi pregled najboljih novih singlova i spotova. Sve singlove i spotove koji budu objavljeni tijekom 2019. možete preslušavati na našoj YouTube playlisti. Zaprati nas na YouTubeu za sljedeće porcije koje ti serviramo Ispod pulta.

Glasovanje za singl tjedna nalazi se ispod prijedloga, a otvoreno je do ponedjeljka u podne. Pobjedu prošlotjednog glasanja odnio je Krešo Bengalka i singl “ELITA”. Ovotjedni prijedlozi za singl tjedna su:

1(The) Lesser Men – “Trilogy” (feat Irena Žilić)

Duet s Irenom Žilić najava je novog albuma (The) Lesser Mena koji će nositi naziv “References, Reflections: Revelations”. Singl “Trilogy” sastoji se od dijelova koji nose nazive: Knights, Trap i Angels. Prvi dio režirao je Lame Oh, drugi dio Ben Benko, a treći Dario Pustaj. “Pjesma je triptih i bilo je posve logično da i video bude djelo tri autora. Formom i sadržajem reprezentira nit koja se proteže kroz cijeli novi album, a ogleda se u pokušaju prepoznavanja neizbježnih referenci na povijest glazbe, opću i vlastitu, njihovog osvještavanja i usvajanja u protuteži skrivanju pod plaštom hinjene originalnosti”, ističe (The) Lesser Men.

2Brkovi – “Hoću da mi dijete sluša narodnjake”

“Hoću da mi dijete ima perspektivu, a ne da samo drka kur** i žica za pivu”, dio je teksta novog singla Brkova “Hoću da mi dijete sluša narodnjake”. Videospot, u režiji Šimuna Šituma, u samo par dana skupio je stotinjak tisuća klikova. Glavni akter u spotu je Goran Žiga, bivši sudionik reality showa “Ljubav je na selu”.

3Chui – “Sila mi je”

Pao je prvi singl s petog studijskog albuma Chuija “Iz kapetanovog dnevnika”. Eksperimentalna četvorka odlučila je da će im prvi singl biti pjesma “Sila mi je”. “Skladba je posvećena Star Warsima, a kako ipak pripadam Trek taboru, naslov pjesme sasvim se logično nametnuo”, našalio se klavijaturist Toni Starešinić. Što se albuma tiče, prvi je ovo izdanje snimljeno u novoj postavi, s ritam sekcijom, bubnjarom Ivanom Levačićem i basistom Konradom Lovrenčićem.

4ESC Life – “Morning Sickness” 

Zagrebački indie rock/post punk bend ESC Life izbacio je još jedan singl s posljednjeg albuma “Born To Be Mild”. Nakon videospotova “Vacation” i “Born To Be Mild”, došao je red na minimalistički “tape video” za treći singl “Morning Sickness”. Prilika za preslušavanjem ovih singlova stvorit će se u petak, 11. listopada, u Attacku.

5Kokli – “Hotel”

Kokli, pravog imena Nikola Civadelić, izbacio je van svoj prvi, premijerni spot za spjesmu “Hotel”. Iza glazbe, teksta, mixa i masteringa stoji sam Kokli, a za spot su zaslužni Dean Bubić i Malosamo. Iako mu je ovo prvi spot, Kokli je već dulje prisutan na trogirskoj trap sceni, a surađivao je i s drugim hrvatskim izvođačima, među kojima je Žuvi.

6Letarg – “Padobran”

Nakkon singla “To više nije moj kod”, Letarg je izbacio novi singl “Padobran”. “Padobran je hrabri pojedinac kojemu se žestoko trese tlo pod nogama, ali koji unatoč tome izvlači ono najbolje od sebe”, kaže kantautor Bruno Antolić o svojoj novoj pjesmi. Spot za “Padobran” izradio je Dinko Šimac.

7MOON – “Discovery”

Space-rock trio MOON objavio je treći singl s aktualnog albuma “Maybe We’ll Come Back”. Spot za novi singl naziva “Discovery” posveta je prvom čovjeku u svemiru, Juriju Aleksejeviču Gagarinu. Za realizaciju spota zaslužni su Miki Stanković, Marko Maksimović i Marko Gavrilović.

8La Volpe – “Languages”

Splitski alt-rock bend La Volpe izbacio je spot za singl “Languages”. Ovih dana, bend je proslavio svoj peti rođendan pa se novi singl može smatrati svojevrsnim rođendanskim čašćenjem. Iza La Volpe stoje Marino Vrca za mikrofonom i na gitari, bubnjar Luka Donadini te basist Roko Zanse.

9Mile Kekin – “Zbogom tjeskobo”

Mile Kekin izbacio je sedmi singl sa svog solo albuma. Godinu dana nakon izdavanja albuma “Kuća bez krova”, Denis Mujadžić Denyken složio je mali podsjetnik za sve što se događalo u tom periodu. Tako je nastao spot za novi singl. “Sve faze muzičarskog zanata, Denyken je fino prikazao u svega tri minute. Od prvog nespretnog pokušaja pisanja i pjevanja, preko proba do snimanja, pa konačno putovanja kombijem uzduž i poprijeko regije, intervjua, veselja pa do pijanki nakon dobre svirke. Napravio je feel good spot za pjesmu koja se uopće nije trebala naći na albumu jer mi je previše stršala baš zbog te iritantne bezbrižnosti. Na kraju sam je zavolio baš takvu neodoljivo djetinjastu i sad je “Zbogom tjeskobo” jedan od vrhunaca svake svirke”, izjavio je Kekin.