Ispod pulta: Osam singlova u borbi za singl tjedna

1423

Ispod pulta iz tjedna u tjedan donosi pregled najboljih novih singlova i spotova. Sve singlove i spotove koji budu objavljeni tijekom 2018. možete preslušavati na našoj playlisti. Glasovanje za singl tjedna nalazi se ispod prijedloga, a otvoreno je do nedjelje u ponoć.

S najviše glasova čitatelja, prošlotjedni singl tjedna je pjesma “Koga briga za zvijezde” grupe Rezerve.

Ovotjedni prijedlozi za singl tjedna su:

1. Filip Majdak – Leather Violence

Mladi glazbenik i kantautor Filip Majdak iz Zagreba, samostalno je izdao novu pjesmu ”Leather Violence” uz odobrenje i video pratnju francuskog umjetnika Oliviera de Sagazana. Uz vizualnu podlogu kao mračnu projekciju skrivenih kutaka umjetnikova uma na moderan i svojstven način daje uvid u vlastito glazbeno stvaralaštvo i ljubav prema glazbi.

2. Matt Shaft – Klinka

Kantautor Matt Shaft, pravim imenom Matej Magdić, predstavlja novu pjesmu “Klinka” te pripadajući videospot koji je sam režirao. “‘Klinka’ je osoba koja se nalazi na sjecištu velikih životnih puteva i pred njom se nalaze vrlo važne i poprilično stresne životne odluke. Uloga pjesme je motivirati ljude i potaknuti ih na razmišljanje da je sve ostvarivo u životu.” izjavio je Matej.

3. Pičke Vrište – Sve ili Ništa

Zagrebački melodični punkeri Pičke Vrište objavili su novi singl “Sve ili ništa” kojim najavljuju drugi studijski album “Crna Kutija” koji izlazi 19. travnja. Singl je, kao i ostatak albuma, snimao Mark Mrakovčić, a za mix i mastering je zaslužan gitarist benda, Nino Rašidagić.

4. EoT – Nažalost u pravu

Karlovački alterpunkrock metal bend EoT sada predstavljaju novi singl “Nažalost u pravu” i pripadajući video. “Kroz projekciju sebe kao ‘ptice slomljenih krila’ nastale prije 15 godina u glavi jednog tinejdžera, pjesma ‘Nažalost u pravu’ je svojevrsni svevremenski podsjetnik na borbu u kojoj se najviše borimo protiv samih sebe, znajući da razočaranjima koja dolaze iz svijeta oko nas nema kraja. Na kraju dana uvijek shvatimo kako sami sebe moramo potapšati po leđima i gurati dalje kroz borbu koju zovemo život. Ovaj svijet nije fer, ali je nažalost u pravu.” izjavili su iz benda.

5. Mrtvo zvono – Bye bye

Nakon debitantskog singla “Oči su uvijek gladne”, dubrovački alternativni rock sastav Mrtvo zvono predstavlja singl i videospot “Bye bye”. “Tema pjesme je život, samo onaj poslije smrti” istaknuo je Srđan Petric.

6. SUN U – When Everything Goes Down

Zagrebačka instrumentalistica i pjevačica SUN U objavila je singl “When Everything Goes Down”. Iza pjesme stoji već provjerena ekipa koja je radila i na prvom singlu, a refren je taj koji te nakon slušanja natjera da stisneš repeat i kreneš ispočetka. Sanja i dalje stvara sve melodije, svira sve instrumente i pjeva, za miks je bio zadužen Damjan Blažun, a mastering je i ovoga puta povjeren Samu Johnu.

7. Jinx – Ako si rođen u pogrešno vrijeme

“Ako si rođen u pogrešno vrijeme” četvrti je singl s albuma “Pogrebi i pomiriši” Jinxa koji će uskoro proslaviti svoju prvu obljetnicu. “Ovo je prvi službeni lyrics video za neku pjesmu Jinxa. Naravno da je cheap… I ovo vrijeme je cheap. Ako si rođen u pogrešno vrijeme”, kaže o pripadajućem videospotu Coco Mosquito. Bend uživo gledamo 4. svibnja u Domu sportova.

8. Kojoti – Ljubav u kvaru

I Kojoti su lansirali novi singl “Ljubav u kvaru”, zajedno s pripadajućim videom iza kojega stoji Dalibor Barić. U pitanju je treći singl kojim Kojoti prekidaju sedamnaest godina dugu diskografsku šutnju. Bend je ujedno najavio i best of LP koji je trenutno u posljednjoj fazi pripreme za objavu, ali i nastup u sklopu ‘Ljeto u MSU’, na krovu Muzeja suvremene umjetnosti, 9. lipnja.

Nešto smo propustili? Pošalji nam svoj prijedlog na ispodpulta@muzika.hr

138 Shares