Ispod pulta iz tjedna u tjedan donosi pregled najboljih novih singlova i spotova. Sve singlove i spotove koji budu objavljeni tijekom 2018. možete preslušavati na našoj YouTube playlisti. Zaprati nas na YouTubeu za sljedeće porcije koje ti serviramo Ispod pulta.

Glasovanje za singl tjedna nalazi se ispod prijedloga, a otvoreno je do ponedjeljka u podne. S najviše glasova čitatelja, prošlotjedni singl tjedna je pjesma “Nothing At All” grupe Ischariotzcky.

Ovotjedni prijedlozi za singl tjedna su:

1. Elemental – “Nešto glasno”

Elemental je napravio pravi žanrovski zaokret i singlom “Nešto glasno” kreću u novu etapu svog glazbenog putovanja. Pjesmu možemo shvatiti kao poziv da pokrenemo promjene u svom životu i uhvatimo se u koštac sa strahovima i stavimo svoje potrebe na prvo mjesto. Remi i Shot su smislili temu i tekst, a spot sastavljen od 3000 fotografija režirao je Kristijan Smok.

2. Edo Maajka – “Ti meni ništa”

Upravo po završetku predsjedničkih izbora u BiH, Edo predstavlja još jednu, nazovimo je tako, “proročku” numeru s albuma “Put u plus“. Pjesma “Ti meni ništa” svojevrsna je antiratna himna koja nosi univerzalnu poruku protesta protiv nasilja i ratnih sukoba. Edo je smatra jednom od svojih najboljih, uz prikladan etno gitarski rif, a umjetnički utisak pjesmi dale su i članice zbora “Čipkice”.

3. Elis Lovrić – “Sretno ti bilo”

Istarska vila Elis Lovrić snimila je spot na kamenitoj plaži svog djetinjstva, a njime nam još jednom dokazuje da je jedna od originalnijih mladih umjetnica koja umjetnički izričaj ne podređuje ničemu. Spot je impresivan vizualno, ali i zbog činjenice da je ova avantura snimljena u jednom ‘shotu’. Elis snima s labinskom ekipom Level52, a njena glazba istinski liječi rane.

4. Plesač Sporog Stepa – “MirisZlatoTamjan”

Ljeto je davno izmaklo, ali to nije razlog da nas ne razveseli još jedan singl za kraj ljeta. Riječ je o samostalnom projektu Maxa Juričića, jednog od agilnijih novovalnih izvođača. Frontmena Ljetnog kina inspirirao je izlazak sunca u povratku s koncerta, a prigodan spot snimljen je na Braču, a za njega su zaslužne Katarina Juričić i Ena Čuček.

5. Mixed Up Mary – “Umolomni”

Mixed up Mary je noir-pop bend koji se ovih dana predstavio albumom prvijencom “Umolomni”. Najavni singl istog imena rezultat je kreativnog procesa supružnika Ane i Konrada. Bend čine članovi Elementala i Mangroovea, a pjesme su snimljene u tehnici ‘studio hoppinga’, snimanja na različitim lokacijama. U emotivnom naslovnom spotu glavne uloge igraju upravo vodeća lica benda, Ana i Konrad. Spot je snimio Nevio Smajić prema ideji članova benda.

6. Mister NO feat. Žuvi – “Soba njene rodice”

Mister NO je snimio novu pjesmu koja oslikava živopisnost Splita, i to upravo njegova naselja Split 3, sa svim manama i ‘guštima’. Slaven Slišković okuplja fenomenalnu ekipu: Sašu Antića na produkciji, Žuvija kao suradnika i hvaljenog Rina Barbira u režiji spota. Ekipa je osigurala kvalitetu i uspjela prenijeti ideje pjesme “o mogućoj budućnosti” u zvuk i sliku. U spotu glume Anamarija Veselčić, Sara Ivelić, Antonio Frleta i Žuvi.

7. Divlji Dječak – “Zamisli”

Iza imena Divlji Dječak stoje mladi dečki iz Slavonskog Broda predvođeni Markom Mršićem koji je autor teksta i glazbe. O pjesmi je rekao da govori “o mladenačkoj ljubavi koja uz sve kiše i loše popratne sadržaje koji je sputavaju, nastoji zadržati svoju putanju i izdržati do kraja”. Pjesma je rađena pod producentskom palicom frontmena Manntre, Marka Matijevića Sekule.

8. Side Effects – “Don’t Turn Away”

Trio Side Effects novim spotom najavljuju izlazak albuma “Descending Rabbit Holes”. Postapokaliptična atmosfera pjesme pomogla je prenijeti osjećaj koji čovjeka dočeka na kraju trnovitog puta. Ideju, glazbu i tekstove potpisuje Ivan Mihaljević, dok je za režiju odgovoran Denis Mujadžić Denyken. Pjesma je opisana kao spoj vrhunskog muziciranja i fantastičnog rock groovea.

9. White Rabbit Band – “The Rain”

White Rabbit Band je beogradski “post-punk-industrial-psycho-metal” bend koji je na sceni prisutan već trideset godina. Draško Drak Nikodijević ovim singlom najavljuje povratak s novim sastavom benda. Autor je za pjesmu rekao da cilja da poput molitve za kiše “otopi ovu napetost u svijetu”. Uz Draka, glavnu ulogu u spotu nosi kazališna glumica Marija Gašić.

Rezultati glasovanja slijede u nastavku:

413 Shares