Ispod pulta iz tjedna u tjedan donosi pregled najboljih novih singlova i spotova. Sve singlove i spotove koji budu objavljeni tijekom 2018. možete preslušavati na našoj playlisti.

Glasovanje za singl tjedna nalazi se ispod prijedloga, a otvoreno je do nedjelje u ponoć. S najviše glasova čitatelja, prošlotjedni singl tjedna je pjesma “Yoshi” Mortal Divinityja.

Ovotjedni prijedlozi za singl tjedna su:

1. Pips,Chips&Videoclips – “3PM”

Pips,Chips&Videoclips objavili su novi singl i spot “3PM” uoči velikog koncerta na skorašnjem Zagreb Beer Festu. “Vjerujem da kod nas ne postoji popularnija destinacija od ove u nazivu pjesme. 3PM je epicentar vremenske i prostorne dimenzije, svakom od malih nogu familijarna i savršeno razumljiva poruka i poštapalica. 3PM je izuzetno omiljen u narodu, a ni strancima nije mrzak. Prvo što došljak, turist, putnik namjernik nauči u našoj zemlji je pravilan izgovor i učestala upotreba 3PM-a. Ovaj song je zato himna 3PM-a”, rekao je Dubravko Ivaniš o pjesmi.

2. Krešo Bengalka – “Ovdi”

Krešo Bengalka, splitski reper i prvak tvrdog đira, predstavlja videospot za pjesmu “Ovdi”, ujedno i šesti singl s albuma “Split ZOO”. Krešo na autotuneu secira splitsku stvarnost, progovara o onome što svi itekako dobro vidimo i osjećamo, dok crno-bijeli spot u režiji talentiranog Rina Barbira zaokružuje cijelu priču oko albuma.

3. Repetitor – “Kralj ničega”

Pred nadolazeći beogradski koncert 1. lipnja u dvorištu SKC-a, grupa Repetitor je objavila spot za pjesmu “Kralj ničega”, s aktualnog albuma “Gde ćeš”. U pitanju je njihov prvi animirani spot, u trajanju od tri minute, na čiju je ideju došao studio “GO Hektik”.

4. Maja Posavec – “Prazan hod”

Novi singl Maje Posavec “Prazan hod” peta je pjesma s njezinog prvog albuma “Kada ne bih imala strah”, koja je sada dobila i video za koji je inspiraciju dobila na nedavnom posjetu Indiji. “Kao i dosada u mojim pjesmama, tekst je inspiriran odnosom između ljudi. Prazan hod je fraza koju koristimo kada shvatimo da nešto nema smisla. Ali smatram da i to što nešto nema smisla ima neku poruku za nas. Tako da je prazan hod neophodan za sve one koji su nekamo krenuli” pojasnila je Maja značenje novog singla.

5. Bordo – “Ni više ni manje”

“Ni više ni manje” novi je proljetni singl benda Bordo koji krase zarazne melodije, vrckavog ritma upotpunjenog šarenim spotom uličnog štiha snimljenog na ulicama sunčane Opatije i koreografijom zaigrane Lee Klečak. “Opet će neka druga djeca nakon nas pričati iste priče. Vjerovat će u iste snove, ali što se sada to nas tiče? Ti i ja kao da smo uvijek išli jedan korak dalje. I sad kad sjetim se kao da imali smo sve – ni više ni manje.” poručuje sama pjesma.

6. Auguste – “Kad bi samo znao”

Kantautorice Gordana Marković i Ivana Lulić, koje čine Auguste, predstavile su drugi po redu studijski album, naslova “Daleko od svega”. S njega ovom prilikom predstavljaju i videospot za aktualni singl “Kad bi samo znao”, redatelja Filipa Tota. Montažom spota bavila se Maida Srabović, scenografija i kostimi odabrani su od strane Ljupke Tanevske, a glavni akteri spota su Korana Ugrina i Leon Dubroja.

7. U pol’ 9 kod Sabe – “Želim robota”

“Želim robota” novi je singl i video benda U pol’ 9 kod Sabe i najavljuje nadolazeći, treći album pod nazivom “Sve je ovo igra”. Spot je zapravo kratki animirani film umjetnice Ane Horvat i odlično prati karakter i raspoloženje same pjesme. Kako tvrdi njihov novi singl, sve bi bilo u redu kad bi imale svog alter ego robota koji bi za njih rješavao probleme, donosio odluke pa čak i šutao kada je potrebno šutati ili izlazio van onih dana kad se samo želimo sakriti pod poplun.

8. Mile Kekin – “Atlas”

Iako “Reno 4” Mile Kekina još nije odvozio cijeli put po radio postajama, došao nam je novi singl i spot “Atlas”. “Atlas je putna pjesma, kao što postoje putne rakijice nakon kojih nema nazad. To je pjesma gastarbajtera, pečalbara i onih kojima je samo pun kufer svega pa sjedaju u prvi bus, vlak i avion iako znaju ‘da ih nigdje ne čeka zemlja meda i mlijeka’.”, kaže Mile. Za pjesmu je snimljen i spot u režiji Radislava Jovanova Gonza, a u pitanju je druga autorska pjesma koju Mile planira objaviti na drugom solo albumu čiji je izlazak planiran krajem godine.

9. Brkovi – “Odlazim”

Nakon singlova “Boli me” i “Sudbina”, Brkovi su sada objavili spot za novu pjesmu nazvanu “Odlazim” u kojem je glavnu ulogu dobio glumac Krešimir Mikić. Novi album je u pripremi, a bend za ovu godinu sprema i velike koncerte u zagrebačkom Domu sportova, 20. listopada te u beogradskoj Hali sportova, 3. studenog.

Nešto smo propustili? Pošalji nam svoj prijedlog na ispodpulta@muzika.hr

129 Shares