Ispod pulta iz tjedna u tjedan donosi pregled najboljih novih singlova i spotova. Sve singlove i spotove koji budu objavljeni tijekom 2018. možete preslušavati na našoj YouTube playlisti. Zaprati nas na YouTubeu za sljedeće porcije koje ti serviramo Ispod pulta.

Glasovanje za singl tjedna nalazi se ispod prijedloga, a otvoreno je do ponedjeljka u podne. S najviše glasova čitatelja, prošlotjedni singl tjedna je pjesma “In The Shadow Of A Crumbled Fort” grupe Side Effects. Ovotjedni prijedlozi za singl tjedna su:

1. Garage In July – “Ostat ću mlad”

Garage In July su izbacili treći singl s EP-a “Sjaj u blatu” koji nosi naziv “Ostat ću mlad”. “Pjesma je jednostavna. Govori o mladosti. Ostati mlad za nas znači ne odustajati, ne padati u zamke odraslog svijeta te ostati svoj. Ne dati vremenu, navikama i nekim velikim promjenama u životu da nam uzmu ono što najviše volimo, a to je glazba. Bez obzira na sve i dalje biti na putu, rasti, svirati i razvijati se. Biti svjestan misije o kojoj su govorili Blues Brothersi.” poručili su iz benda.

2. Kraj programa – “Budi netko”

Riječki bend Kraj Programa predstavlja novi spot za pjesmu ”Budi netko” s albuma ”Ovdje Pripadam”, s kojom zaključuju priču oko drugog albuma i najavljuju rad na novom materijalu. “Htjeli smo se okušati u ulogama vlogera te prenijeti dio naše svakodnevice i na taj način prikazati naš ‘život’ u bendu i oko njega.” poručuju iz benda o samom videu.

3. Tyger Lamb – “Sugar”

Mladi četveroglavi vremeplovac Tyger Lamb predstavlja prvi videospot, onaj za pjesmu “Sugar” koja je ujedno i treći singl s prvijenca “Born Into This”. Video je osmislio, snimio, montirao i režirao Dinko Šimac (Beyond Pines Films), a glavne uloge igraju Jelena Cupar i Goran Brezak. Ako volite surf, blues, soul, dub, dobri stari rock’n’roll i njihove kombinacije, povucite ih za rep, rado će vam ponuditi mutantski koktel glazbenih žanrova.

4. Sanjin – “Hrast”

Sanjin a.k.a. Kubrick iz sisačke grupe Ironworx objavio je prvijenac “Strahosnovlje” s kojeg izdvajamo pjesmu “Hrast”. “Svijet u našoj svijesti gdje se vode vječne borbe između najljepših snova i najmračnijih strahova. Vožnju po uzbrdicama i nizbrdicama na kojoj dijete upoznaje sebe i svijet koji ga okružuje što ga nazivaju životom.” ovim riječima je pojašnjena poruka ovog hip-hop uratka koji produkcijski i tekstualno ima Kubrickov odnosno Sanjinov touch.

5. Analiza umA feat. Zoran Mišić – “Tražim te”

Grupa Analiza umA predstavlja pjesmu “Tražim te” u suradnji sa Zoranom Mišićem koja govori o trenucima emocionalne slabosti, gubljenju vjere te o stalnoj potrazi za istom. Vječna pitanja o životnom smislu, razlozima postojanja ljudskog bića i njegova značaja na svijetu, motivi su na kojima je nastala nova skladba.

6. Kriptidi – “Zadnja pošast”

Nakon što su se predstavili pjesmom “Pod ovim nebom” zadarski bend Kriptidi predvođeni frontmanom Robertom Vodanovićem Čoporom predstavlja spot za novi singl “Zadnja pošast”. U pitanju je drugi singl s nadolazećeg albuma čiji je izlazak zakazan za jesen.

Nešto smo propustili? Pošalji nam svoj prijedlog na ispodpulta@muzika.hr

318 Shares