Ispod pulta iz tjedna u tjedan donosi pregled najboljih novih singlova i spotova. Sve singlove i spotove koji budu objavljeni tijekom 2018. možete preslušavati na našoj YouTube playlisti. Zaprati nas na YouTubeu za sljedeće porcije koje ti serviramo Ispod pulta.

Glasovanje za singl tjedna nalazi se ispod prijedloga, a otvoreno je do ponedjeljka u podne. S najviše glasova čitatelja, prošlotjedni singl tjedna je pjesma “Architects of Doom” grupe Old Night. Ovotjedni prijedlozi za singl tjedna su:

1. Amira Medunjanin – “Oj Meglica”

Poznata Sarajka osvojila je srce publike jedinstvenim glasom i izričajem koji tradicionalnu glazbu ovih prostora interpretira u zanimljivom jazz ključu. Najpoznatija je po sevdahu, ali se ne zadržava samo u tim okvirima. U novom singlu “Oj Meglica” pjeva na međimurskom dijalektu uz pratnju norveškog ansambla TrondheimSolistene. Njime najavljuje nadolazeći album “Ascending”, retrospektivu njenih dosadašnjih radova.

2. Clone Age – “Nove boje”

Rokeri iz Čakovca objavili su drugi singl na hrvatskom jeziku. Pjesma govori o lošem stanju u državi i politici koja umjesto da donosi promjene odražava nepromijenjenu društvenu klimu. Ipak, umjesto da naglašavaju negativno, momci slute pozitivnu promjenu kroz “nove boje” koje će donijeti društvenu promjenu i riješiti nas kolektivnog nezadovoljstva. Spot je sniman u prostoru za probe kako bi vjerno prenijeli atmosferu snimanja.

3. Mašinko – “Veća lopata”

Mašinko izbacuje novi spot za pjesmu “Veća lopata”. Pokazujući da je dužnost punka pružiti kritiku društva, ovoga su puta odlučili ispričati priču o domaćoj ekonomiji i nezaposlenosti. Odabrali su vizuru jednog od nekad dostojanstvenih radnika koji je danas osuđen na kopanje po kontejnerima dok se u javnim medijima promoviraju korumpirani političari. Glavnu ulogu u spotu igra Chris Ian, pjevač benda Killed A Fox, a kvalitetna produkcija spota rad je višečlanog tima.

4. Letu Štuke – “Bočice”

Letu Štuke imaju novu glazbeno pitku pjesmu. Tekst za “Bočice” još je jedna majstorska izvedba Dine Šarana, a najavili su je kao vrstu predizborne kampanje za Bosnu i Hercegovinu. Bend je poznat po uzimanju aktualnih tema države i interpetiranja u zanimljivom ključu, a značenje pjesme prilično je izravno: “Samo bočice s glupim porukama, Koeljo i Dalaj Lama…” U svakom slučaju, ova će vam radiofonična pjesma lako ući u uho.

5. Marija Žeželj – “All The Girls”

Mlada Marija je sa samo 20 godina postala regionalna YouTube zvijezda i sve uspješnija izvođačica. Pjesma “All The Girls” poruka je svim curama da ne gube ponos i da se zauzimaju za sebe. U njoj progovara i o vršnjačkom nasilju, a istaknula je da kroz svoje pjesme uvijek nastoji obožavateljima prenijeti važne poruke. Osim što se bavi pjevanjem, aktivna je vlogerica i model. Pogledajte spot i otkrijte što Mariju čini posebnom.

6. Side Effects – “In The Shadow Of A Crumbled Fort”

Zagrebački Side Effects javlja se s novom pjesmom koju karakterizira žestok zvuk, opasni riffovi te virtuozne solaže. Frontmana Ivana Mihaljevića duboko je potresla vijest o samoubojstvu Chrisa Cornella. Inspiraciju je pronašao čitajući izjave njegove žene Vicky o težini nastavljanja normalnog života nakon smrti voljene osobe. Mihaljević je autor teksta i glazbe, pjesma je snimljena u njegovom Attic Room studiju, dok je spot sniman na Islandu.

7. Vasilije Belavljikov – “Vjerujem da jači sam”

On je markantan, odlučan, dubokouman i zna što radi, slabosti pretvara u snagu, a točno to se događa u ovoj pjesmi. Vasilije Belavljikov pod ovim pseudonimom repa tek kraće vrijeme, ali je njegov prvi singl, iza kojeg produkcijski stoji Igor Fabris, već ugledao svjetlo dana. Iako zaraznog refrena, stihovi mladog repera govore o teškim trenutcima, a u spotu iza kojeg stoje Mladen Stanić i Sara Moritz iz negativnosti se sve otvara prema pozitivnoj noti.

Nešto smo propustili? Pošalji nam svoj prijedlog na ispodpulta@muzika.hr 
560 Shares