Ispod pulta iz tjedna u tjedan donosi pregled najboljih novih singlova i spotova. Sve singlove i spotove koji budu objavljeni tijekom 2018. možete preslušavati na našoj playlisti. Glasovanje za singl tjedna nalazi se ispod prijedloga, a otvoreno je do nedjelje u ponoć.

S najviše glasova čitatelja, prošlotjedni singl tjedna je pjesma “Tupakamaru” Frenkieja, Kontre i Indiga.

Ovotjedni prijedlozi za singl tjedna su:

1. Bad Mushrooms – “Sanjam da si tu”

Zagrebački retro hard rock band Bad Mushrooms izbacio je sedmi spot, za novu, nešto laganiju pjesmu. Spot za baladu “Sanjam da si tu” radio je Goran Mandić – Limeniks, s kojim je band surađivao i prije na izradi spotova za pjesme “Demoni” i “Vrijeme promjena”, i koji je i ovoga puta bio snimatelj, režiser i montažer spota.

2. Mirna – “Snovi”

Iz glazbene radionice Mirne, mlade kantautorice iz Rijeke dolazi nam nova ljetna i prpošna pjesma “Snovi”, koja je dobila i video koji simbolički priča priču pjesme. “Pjesma govori o nesretnim, otuđenim ljudima bez samopouzdanja koji se boje iskazati svoju volju i pokazati svoje ‘ja’ zbog straha da bi mogli biti odbačeni.” opisuje Mirna.

3. Let3 i TBF – “Izgubljeni”

Jedan od najvećih hrvatskih rock singlova svih vremena “Izgubljeni” Leta 3, nedavno je doživio potpuni glazbeni preobražaj u verziji u kojoj su se legendarnim riječkim rockerima pridružili ništa manje legendarni TBF, a sve je zaokruženo zvukovima Meksika u izvedbi mariachi benda El Combo. Video je sniman upravo na Antivalentinovu 3 u prepunom Domu sportova i vjerno preslikava euforiju ovog velikog glazbenog spektakla.

4. Nina Romić – “Sloboda”

Nina Romić je za pjesmu “Sloboda” ovih dana predstavila zanimljiv videospot u koji je uključila i svoju publiku. Naime, na društvenim je mrežama zamolila followere i prijatelje da joj šalju video svog doživljaja slobode, kratki zabilježeni trenutak kojim će svatko pokazati što je za njih sloboda. Ninu 24. svibnja možete uloviti u Tvornici kulture gdje će predstaviti novi studijski album.

5. Surka – “Ne idi”

“Ne idi” novi je singl beatboxera, multi instrumentalista, pjevača i loop majstora Surke. Surka svojim beatbox projektom spaja sva svoja zvanja i znanja u jedno, savršen funk, reggea, dub, dubstep, drum&base, afro beat, house i techno mix. Za pjesmu je snimljen prateći video koji prikazuje kako Surka gradi pjesmu od početka na licu mjesta s looperom, kako i inače to izvodi na svojim nastupima.

6. Valentino Bošković – “Pippanonna”

Povodom pet godina nepostojanja benda, Valentino Bošković predstavlja posebno izdanje, odnosno kompilaciju “Vodič kroz galaksiju za redikule”. Objavu prati i jedna potpuno nova pjesma, “Pippanonna”, kojom Valentino prekida svoju kreativnu pauzu dugu više od godine dana. “U pitanju je štorija o romansi Pippanonne, Fernandota i Don Sandrota na Braču, u lito 1644.”, objašnjavaju Dragičević i Radić.

7. Filip Fantoni – “Mexico”

Zagrebački glazbenik Filip Fantoni, koji je svoje glazbeno putovanje započeo u grupi Popper krajem ’90-ih, sada predstavlja novu solo pjesmu i videospot “Mexico”. Riječ je o veselom, melodičnom i radiofoničnom, pravom “proljetno-ljetnom” singlu, s kojim najavljuje drugi studijski album čiji se izlazak očekuje ove godine.

8. Svemirko – “Meni se ne svira”

Nakon iznimno hvaljenog debi izdanja “Vanilija”, singlom “Meni se ne svira” Marko Vuković sa svojim Svemirkom najavljuje drugi studijski album “Tunguzija” koji izlazi 1. lipnja. Svemirka možete uloviti uživo u zagrebačkoj Močvari, 16. lipnja.

Nešto smo propustili? Pošalji nam svoj prijedlog na ispodpulta@muzika.hr

60 Shares