Ispod pulta iz tjedna u tjedan donosi pregled najboljih novih singlova i spotova. Sve singlove i spotove koji budu objavljeni tijekom 2019. možete preslušavati na našoj YouTube playlisti. Zaprati nas na YouTubeu za sljedeće porcije koje ti serviramo Ispod pulta.

Glasovanje za singl tjedna nalazi se ispod prijedloga, a otvoreno je do ponedjeljka u podne. Pobjedu prošlotjednog glasanja odnijeli su Črni pes sa singlom “Sve je moguće”. Ovotjedni prijedlozi za singl tjedna su:

1. zalagasper – “come to me”

Sve zamjećeniji slovenski duo zalagasper, točnije ljubavno-glazbeni par Zala Kralj & Gašper Šantl, donosi svoju romantičnu priču kroz novi nježni video za već predstavljeni singl “come to me”. Sniman je u okruženju talijanske provincije Pescara u idealnom ambijentu koji odgovara magiji i sanjivosti same pjesme, perfektno slažući vizualni dio sa zvučnom slikom. “Naše pjesme su udobne, baš poput kreveta usred mora!” poručuju zalagasper.

2. Valentino Bošković – “Brian May”

“Šou gre daje”! Brački kozmonaut Valentino Bošković za čije su majstorske ideje zaslužni Branko Dragičević i Josip Radić, napokon ima novi singl koji ponovno uveseljava njihove fanove, a koji i podhitno mora čuti i sam gitarist grupe Queen.

3. Bernays Propaganda – “Retki bilki”

Makedonski dance-punk kolektiv Bernays Propaganda, dugogodišnji favorit balkanskog podzemlja i jedan od omiljenih regionalnih koncertnih aktova, predstavlja video za singl “Retki Bilki” s nadolazećeg, petog studijskog albuma “Vtora mladost, treta svetska vojna” (Druga mladost, treći svjetski rat), čiji je izlazak planiran za 4. rujna. Efektni video s makedonskom glumicom Kamkom Tocinovski u glavnoj ulozi režirao je, snimio i uredio Milan Blaževski, Boris Takovski zaslužan je za snimanje i korekciju boja, a Josip Zdravkovski za snimanje i animaciju.

4. The Tilt – “Random”

Slijedi povratak u 80-e! Projekt The Tilt na čelu kojeg stoji Vladimir Djedović snimio je synth pop pjesmu “Random” koja nudi hommage glazbi i svemu ostalom što su sa sobom nosile 80-e godine prošloga stoljeća. U pitanju je prvi singl sa “Skill Shot” albuma, Miloš Ilić je na vokalu, Vladimir Djedović zaslužan je za klavijature, vokodere & programiranje te za muziku, tekst i aražman, Mladen Pecović svira električnu gitaru, a Jovana Repović je na pratećim vokalima.

5. Jella & Jelenini – Supernova

Jelena Jella Vanjek ima pjesmu koju poklanja svim zaljubljenima. Za “Supernovu” koja govori o pripadnosti, ustrajnosti, žudnji i porivima, Jelena se poigrala pjesničkim slikama, pa je spot iza kojeg stoji Doringo, odlučila snimiti u svom rodnom mjestu, Dugom Selu, uz razne simbole bezbrižnog djetinjstva.

6. Smotke – “Babilon”

Poznat i kao bubnjar sastava Radio Luksemburg, pjevač i producent Davor Smotalić, publici predstavlja novi singl “Babilon”, inspiriran ovim starim antičkim gradom, s kojim nastavlja graditi svoju solo karijeru. U pjesmi je odsvirao sve instrumente, a na zadnjem refrenu na vokalu mu se pridružio i Hrvoje Mlakar Brutala. “Kakav će biti vaš dan često puta ovisi samo o nama samima. Upravo o tome govori moja najnovija pjesma u kojoj običan dan s malo mašte možete pretvoriti u pravu avanturu.” poručuje Smotke.