Ispod pulta iz tjedna u tjedan donosi pregled najboljih novih singlova i spotova. Sve singlove i spotove koji budu objavljeni tijekom 2018. možete preslušavati na našoj YouTube playlisti. Zaprati nas na YouTubeu za sljedeće porcije koje ti serviramo Ispod pulta.

Glasovanje za singl tjedna nalazi se ispod prijedloga, a otvoreno je do nedjelje u ponoć. S najviše glasova čitatelja, prošlotjedni singl tjedna je pjesma “No King” benda One Possible Option. Ovotjedni prijedlozi za singl tjedna su:

1. Edo Maajka feat. Yaya – “Bolje je bolje”

Edo se po tko zna koji put hvata u koštac s ozbiljnim temama ukazujući na potrebu progovaranja o negativnim psihičkim stanjima. U četverominutnoj rap terapiji pridružuje mu se Yaya s daškom funka, a scenarij je osmislila Edina žena, ona koja ga najbolje poznaje, stoga  industrijska pozadina Vintagea odlično rezonira stanje opisano u pjesmi.

2. Rokambol – “Ovog jutra”

Poznati glumac Nikša Marinović predstavlja svoj ‘bienalle pop’ prizivajući u sjećanje jedno jutro na Baćinskim jezerima. Pjesma najavljuje upravo dovršeni album “Sam” i podsjeća na neko lijeno ljeto. Spot je fascinantna mješavina glazbe i grafoskopa u režiji Dorotee Cerin i Tome Zidića, a nastao je kroz četiri mjeseca šetanja prirodom.

3. Kensington Lima – “One More”

U laboratoriju Josipa Radića nastaju samo zarazne melodije s marsovskim prizvukom. Pjesma “One More” odaje počast ‘začinjavcima’ americane i velikim country duetima u suradnji s talentiranom Lovorkom Sršen, srodnoj drugarici koja zvuči kao legendarna Emmylou Harris. Cijelu priču prigodno zaokružuje spot zbog kojega ćete se osjećati kao da plutate svemirom.

4. Detour – “Vikend”

Detour poziva na bijeg na more i bezbrižno vikendovlje svojim prepoznatljivim zvukom i light tekstom. Spot je sniman u Supetru na Braču, a scenarij su osmislili Tomislav Brđanović i Nenad Borgudan. Opjevana iz pozicije rane jeseni i ljeta koje je prošlo, pjesma nas podsjeća da bez obzira na obaveze pronađemo vremena za uživanje u narednim ljetnim mjesecima.

5. Tiani – “Surrender”

Rovinjska glazbenica s londonskom adresom kombinira pop, soul i elektroniku kroz koje mašta o nedorečenoj ljubavi. Spot za pjesmu potpisuje redatelj Paolo Gentilini i stavlja fokus na ‘vezu čovjeka s morem’, a sami se vizuali lijepo pretapaju sa zvučnom kulisom.

6. Kandžija – “Grah”

Zaštitno lice Slavonije u svom jedinstvenom stilu predstavlja ‘underground kulinarski show’ s novog albuma Beton. Spot sniman u podzemnoj garaži okuplja mnoga poznata lica koja reprezentiraju Slavoniju, tako možete vidjeti Gole žene  Darkana, Toxaru, Svemirka, Spinozu, Bruto Geta, dj-a Pipsa i Arona. Poruka koju izvlačimo je da se svi moramo još puno graha najesti.

7. Hojsak & Novosel feat. Gibonni – “Hodaj”

Umjetnički duo javnosti poznat i kao Bow vs. Plectrum spaja tamburu i kontrabas, a ovaj put su odlučili napraviti suradnju s Gibonnijem, autorom kojega iznimno poštuju. Tomislav Hojsak i Filip Novosel postali su hrvatski izvozni brend u posljednje tri godine, a pjesma “Hodaj” nastala je nakon gostovanja na Gibinom koncertu u Areni Zagreb.

8. Mimi Mercedez – “Gerila”

Svog konja za ljetnu utrku ima i ‘polu-žena, polu-vatra’. Produkciju pjesme u stilu brazilskog baila funka potpisuje Zartical s kojim Mimi surađuje posljednjih nekoliko godina. Latino instrumental s primjesama gusla odabran je jer dobro odražava sirovi ritam Gude iz huda. Mimi iznimno cijeni svoju publiku, stoga je u pjesmu uvrstila čak dvije rime svojih obožavatelja nastalih na temu ‘ekipe’.

9. Harlekin – “Potreban”

Atmosferični bend iz Inđije u Srijemu predstavlja nam se pjesmom “Potreban” koja govori o odnosima i jednakom, odnosno nejednakom, davanju u vezi. Spot potpisuje redovna suradnica benda Milica Cvetković, a u glavnim ulogama su sami članovi. Njihov alternativni rock nabijen je emocijama, o čemu svjedoči i dinamičan spot. Ovo je ujedno i posljednji spot s albuma “Tornik” nakon kojeg slijede novi materijali.

Nešto smo propustili? Pošalji nam svoj prijedlog na ispodpulta@muzika.hr

 

35 Shares