8 noviteta Ispod pulta: Ti biraš singl tjedna

6221

Ispod pulta iz tjedna u tjedan donosi pregled najboljih novih singlova i spotova. Sve singlove i spotove koji budu objavljeni tijekom 2018. možete preslušavati na našoj playlisti. Glasovanje za singl tjedna nalazi se ispod prijedloga, a otvoreno je do nedjelje u ponoć.

S najviše glasova čitatelja, prošlotjedni singl tjedna je “Svijetlimo” grupe Headoneast.

Ovotjedni prijedlozi za singl tjedna su:

1. Letu štuke – “Supermarket”

Sarajevska poprock skupina Letu štuke prošloga tjedna predstavila je novu pjesmu pod imenom “Supermarket”. U pitanju je njihov drugi singl s nadolazećeg četvrtog studijskog albuma čiji izlazak možemo očekivati sredinom godine. Singl je dobio i prateći provokativni video broj iza čijeg koncepta, režije i kamere stoji Admir Švrakić.

2. Stuttgart Online – “Gubitnici”

Beogradski sastav Stuttgart Online izbacio je novi singl “Gubitnici” koji će se naći na nadolazećem trećem izdanju “Štutgart na vezi”. “Ovo je jedna tragikomična pjesma, vrlo direktna i osobna, generacijska. Našalili smo se na vlastiti račun i to je bilo vrlo zabavno, što se može i vidjeti u spotu koji je iz jednog daha, u jednom kadru snimila Romana Slačala.” poručuju iz benda.

3. Mayales – “Simbol za sunce”

Pjesma “Simbol za sunce” na kojoj gostuje Valerija Nikolovska šesti je singl “skinut” s istoimenog albuma grupe Mayales. Njegova objava ujedno je i službeni početak proslave 25 godina postojanja benda, a moći ćete ih čuti uživo u velikom pogonu Tvornice kulture, 20. travnja.

4. Belfast Food – “Samo jedan glas”

Pjesma “Samo jedan glas”, u izvedbi Belfast Fooda i Ivone Maričić, jedna je od 12 skladbi s njihovog posljednjeg studijskog albuma “Očekivanja” s kojim su 2016. obilježili 20 godina zajedničkog rada. Za pjesmu su napravili i spot sniman u predjelima Trebišća, idealnoj kulisi sinopsisu kojeg je pripremila Mihaela Sirotnjak Železnik iz Teatra OZ.

5. The Miceks – “Mr. Boong”

Zagrebačka grupa The Miceks, okupljena oko zagrebačkog gitariste Alena Kraljića Kralje (Pipsi, Majke, Cirkus, The Sale of Joy) predstavlja novi video spot za singl “Mr. Boong”. Pjesmu koju krasi hipnotično šareni, psihodelični video, uvrstit će na nadolazeći album prvijenac.

6. The Blondes – “Mol”

Novi singl “Mol” dua The Blondes dobio je i zanimljiv video spot na čijem snimanju nije manjkalo akcije. Spot za ovu pjesmu sniman je u suradnji s Irom Tomić i Johnom Kardumom, a Kristina iz The Blondes o videu kaže kako u pitanju nisu ‘beauty’ spotovi, već prava mala filmska remek djela prožeta glazbom.

7. EoT – “Nepravda”

Karlovački alter rock-metal bend EoT predstavio je još jedan novi video broj, onaj za pjesmu “Nepravda” koja se nalazi na albumu “Defibrilacija”. “Nepravda je za sve one koji se svaki dan ispočetka bore protiv struja koje postoje, jer je svijet u startu negdje zajebao stvar. Jer je čovječanstvo zaje*** stvar.” poručili su iz benda.

8. Franka Batelić – “Crazy”

Prošloga tjedna otkriveno je kako će nas Franka Batelić ove godine na Eurosongu u Lisabonu predstavljati s pjesmom “Crazy” za koju je sama pisala tekst te koju su naša tri kritičara i prokomentirala. Glazbu je skladao Branimir Mihaljević, koji skupa s Denisom Mevljom stoji iza produkcije, dok su video režirali Sandra Mihaljević i Igor Ivanović.


Nešto smo propustili? Pošalji nam svoj prijedlog na ispodpulta@muzika.hr