Ispod pulta iz tjedna u tjedan donosi pregled najboljih novih singlova i spotova. Sve singlove i spotove koji budu objavljeni tijekom 2018. možete preslušavati na našoj YouTube playlisti. Zaprati nas na YouTube-u za sljedeće porcije koje ti serviramo Ispod pulta.

Glasovanje za singl tjedna nalazi se ispod prijedloga, a otvoreno je do nedjelje u ponoć. S najviše glasova čitatelja, prošlotjedni singl tjedna je pjesma “My Celestial Friends” benda Retrovizor. Ovotjedni prijedlozi za singl tjedna su:

1. Zvonimir Varga – “Volio bi’…”

Zagrebački kantautor Zvonimir Varga objavio je i drugi singl ove godine. U novoj pjesmi, baladičnoj šansoni “Volio bi’…”, snagom pjesničkog nadahnuća Varga prikazuje mnogo različitih stanja svijesti, događaja, zapažanja i raspoloženja obraćajući se ženskoj muzi inspiracije. Vargu možete uživo pogledati u zagrebačkom Vinylu, 14. lipnja, gdje nastupa sam s gitarom.

2. Kojoti – “Evolucija ide u pogrešnom smjeru”

Kojoti su isporučili novi, četvrti singl nazvan “Evolucija ide u pogrešnom smjeru” zajedno s interesantnim videospotom. Novi singl posvetili su svim počupanim magnolijama grada Zagreba “te svim počupanim i potrganim magnolijama cijeloga svijeta” i najavili izlazak novog studijskog albuma koji će biti objavljen do kraja ove godine.

3. Les – “Malo mjesto”

Nakon spota za pjesmu “Obale rijeke” iz pera Tvrtka Hopeka, frotmana grupe Les, stigla je nova pjesma pod imenom “Malo mjesto” zajedno s pripadajućim videospotom. “Pjesma govori o vrijednostima nekog prošlog vremena.” poručio je Tvrtko o samoj pjesmi.

4. Viena – “Još jednu noć”

“Još jednu noć”, prvi je u nizu singlova kojim se bend Viena predstavlja široj publici kao novo ime na glazbenoj sceni. Njom najavljuju prvi autorski album “Mea Culpa” te je ujedno i prva pjesma koju kao kantautor stvara i potpisuje Daniel Crnošija. Tekst pjesme, koji je protkan dozom ironije, ogledalo je proživljene priče autora, dok je sama tematika posvećena vječnoj umjetničkoj inspiraciji – ljubavi.

5. One Possible Option – “No King”

Riječki alt rock bend One Possible Option predstavlja spot za pjesmu “No King”, za koju su uspjeli prikupiti i pozitivne kritike na raznim američkim portalima. Riječ je o sastavu sa širokim utjecajima u skladanju, snažnim i angažiranim tekstovima te originalnim i modernim rock zvukom ponekad upotpunjenim elektronskim elementima.

6. Shomy Woodman – “Oči”

Beogradski glazbenik Miroslav Kraupa, glazbenoj publici poznat pod pseudonimom Shomy Woodman, objavio je novi singl “Oči” koji je, kako sam kaže, nastao kao posljedica nevjerojatnog iskustva koje je imao sanjajući pjesmu. Shommy napominje da novog albuma neće biti, ali da ljubitelji njegovog rada mogu očekivati nove pjesme.

7. Sage – “Treason”

Zagrebački heavy-power metal bend Sage potpisao je worldwide ugovor s talijanskom izdavačkom kućom Rockshots Records za izdanje debi albuma “Anno Domini 1573”. Tim povodom predstavljaju i prvi video singl “Treason” te najavljuju i izlazak albuma do kraja ovoga ljeta.

8. The Miceks – “Meksiko”

Grupa The Miceks izbacila je novi video za pjesmu “Meksiko” s debi albuma “Ljubav voda i sloboda” koji je službeno izašao 1. svibnja ove godine. Kao i za “Mr. Boong”, posao redatelja i ovoga je puta preuzeo autor, gitarist i osnivač benda Alen Kraljić, kojeg mnogi pamte kao člana bendova Majke i Pips Chips and Videoclips.

9. E.N.I. – “Van kontrole”

Novi singl grupe E.N.I. “Van kontrole” moderna je pop pjesma kojom nastavljaju niz singlova za čiji su aranžman zaslužni Darko Terlević i Matej Zec koji je ujedno i producent pjesme. Novi singl upotpunile su i atraktivnim spotom koji je svojevrsni hommage osamdesetima, a nastao je u režiji Kristine Barišić.

Nešto smo propustili? Pošalji nam svoj prijedlog na ispodpulta@muzika.hr

270 Shares