Ispod pulta iz tjedna u tjedan donosi pregled najboljih novih singlova i spotova. Sve singlove i spotove koji budu objavljeni tijekom 2018. možete preslušavati na našoj YouTube playlisti. Zaprati nas na YouTubeu za sljedeće porcije koje ti serviramo Ispod pulta.

Glasovanje za singl tjedna nalazi se ispod prijedloga, a otvoreno je do ponedjeljka u podne. S najviše glasova čitatelja, prošlotjedni singl tjedna je pjesma “Putujem” benda Headoneast. Ovotjedni prijedlozi za singl tjedna su:

1. Stray Dogg – “Too Much Madness”

Omiljeni pas lutalica iz susjedne Srbije ima novi spot, onaj za “Too Much Madness”, prvi u nizu spotova kojima će Stray Dogg najaviti novi album “Look At The Moon”. Bend na novom singlu zvuči svježe, poput daška dugo očekivanog vjetra. Pjesma govori o nadama i razočaranjima, o “posuđenim riječima”, malim ljubavima i usputnom ludilu nakon kojeg neminovno dolazi turoban kraj.

2. Orvel – “2020”

Orvelovci imaju novi singl s intrigantnim spotom. Nakon uspješnog prvijenca, “2020” nam se predstavlja u virtualnoj realnosti, a pjesmu je, kao i sam spot, inspirirala učestalost studijskog angažmana. Budući da su rijetko nastupali, postali su full time studijski, a time i digitalni bend. Pjesma se hvata u koštac s temom usamljenosti, a u spotu publika bira simulaciju benda koju želi. Članovi ipak napominju da neće dopustiti da ih digitalizacija u potpunosti obuzme te će novi album proslaviti na stari način, koncertnom promocijom.

3. irieFM – “Što ti telo pulsira”

Beogradski vokalno instrumentani sastav irieFM iznova oduševljava novim singlom za duge noćne sate. “Što ti telo pulsira” je sintetička synth poslastica za sve sadašnje i buduće obožavatelje Vukašina Markovića. Pjesma dolazi s novog albuma “Putevi” koji je obilježio prekretnicu u njihovom dosadašnjem radu. Vukašinov pitki glas govori nam o tijelu i svim vrstama malih signala, a spot prikladno prati temu.

4. ABOP – “Right Now”

Novi singl ABOP-a predstavlja i novi smjer kretanja zvuka benda, u skladu sa suvremenim trendovima u elektroničkoj glazbi i jasnom posvetom počecima techna i housea. Produkciju spota potpisuje poznati Petar Dundov, a da je after bolji od partija zna i Katrin Novaković, redateljica koja je odgovorna za vizualni identitet u stop motion tehnici. Spot je ujedno i najava novog albuma ABOP-a koji očekujemo u 2019. godini.

5. Jeremiah’s – “Moving On”

Zadarsko – filipjanski bend Jeremiah’s predstavlja novi spot, za pjesmu “Moving On”. Nakon niza pobjeda na glazbenim natjecanjima, uključujući 22. HGF odlučili su nam pružiti ovu blues mantru s funky prizvukom, napominjući da blues nije samo pjevanje o teškim vremenima već i iscjeliteljski duh glazbe. Redatelj spota Vladimir Miketa je ciljao na retro look u cinemascope formatu, s obzirom da je pjesma snimljena u Americi, kao hommage američkom bluesu prošlih vremena.

6. BUNTAI – “AIR MAX”

Zagrebačka underground trap skupina BUNTAI predstavlja novi spot za pjesmu “AIR MAX”. Novo osvježenje na domaćoj trap sceni već je ostavilo zapažen trag, a nova stvar će izgledno postati omiljena podloga za fleksanje među trap publikom. Pjesma o patikama za trčanje nalazi se na novom albumu “N O S T A L G I A”, a BUNTAI svakako ulovite na nadolazećem Drito iz Tvornice.

7. Mel Camino – “Vidova”

Velikogorički rock bend Mel Camino predstavlja pjesmu “Vidova”, peti singl s albuma “Kad? Sad!”. Ova pjevna pjesma pamtljivog refrena tek je sada postala singl, iako je bendovoj publici dobro poznata s koncerata te se uvijek rado pjevuši. Autor glazbe je Vid Križanić, dok je tekst napisao Zlatko Majsec. Pjesma govori o nemogućnosti kidanja veza s vlastitom ljubavnom prošlošću, a koja pojedinca vodi prema utjehi u alkoholu i ostalim “veseljima”.

8. Tibor – “Vrati nas doma”

Tibor Karamehmedović, autor, vokal i gitarist grupe Silente, nakon tri studijska albuma s matičnim bandom, odlučio je napraviti iskorak i prema samostalnom albumu. Prvijenac “I na kopnu i na moru” bit će realiziran u veljači iduće godine, a danas je najavljen prvim singlom i videospotom za pjesmu “Vrati nas doma”. “Vrati nas doma” zarazni je komad alternativnog pop rocka i predstavlja svojevrsni odmah od zvuka na koji su se fanovi Silentea navikli.

9. Zdenka Kovačiček – “Jutarnja frka”

Žena za sva vremena, moćna Zdenka Kovačiček, ima novi singl i video za pjesmu “Jutarnja frka” koju će uživo predstaviti na 66. Zagrebačkom festivalu, 25. siječnja 2019. “Nakon što smo snimili pjesmu ‘Jutarnja Frka’ odlučili smo da idemo raditi novi album. Shvatila sam da više nema smisla donositi odluke o tome kako prestajem pjevati – to sam već rekla nekoliko puta, ali čim mi se ponudi neki novi, zanimljivi projekt oduševim se i prihvatim” poručuje Zdenka povodom izbacivanja nove pjesme.

16 Shares