Ispod pulta iz tjedna u tjedan donosi pregled najboljih novih singlova i spotova. Sve singlove i spotove koji budu objavljeni tijekom 2018. možete preslušavati na našoj YouTube playlisti. Zaprati nas na YouTubeu za sljedeće porcije koje ti serviramo Ispod pulta.

Glasovanje za singl tjedna nalazi se ispod prijedloga, a otvoreno je do ponedjeljka u podne. S najviše glasova čitatelja, prošlotjedni singl tjedna je pjesma “Dolinom se šetala” Andreje Kurelec Košavić, Rundeka & Ekipe “Ftičeki”.

Ovotjedni prijedlozi za singl tjedna su:

1. Vojko V – “Kako to”

Vojkov četvrti singl mogao bi postati viralniji od prethodnika, ako je suditi po izboru pjesme i odlično režiranom spotu. Vojko se sa surovom hrvatskom svakodnevicom obračunava kroz humor, što je pohvalan istup izvan uobičajene matrice patetike. U spotu su gostujuće uloge ostvarili Aco Stanković s Lemmy brkovima, Mikri i Ajs Nigrutin kao Srbi i Batman kao jedini gost u kafiću.

2. U Pol’ 9 kod Sabe ft. Remi – “Ja sam netko drugi”

Remi je upoznala djevojke iz Sabe na karlovačkom Rock Offu gdje se oduševila njihovom glazbom i poželjela stvoriti nešto značajno. Rezultat je pjesma “Ja sam netko drugi”, promišljena i nježna pjesma koja progovara o pitanjima osobnog identiteta u ljubavnim vezama. Djevojke su se prepustile pjesmi ogoljenih misli i otvorenih čula, a intimnu crtu najbolje oslikavaju njihovi vokali. Spotom koji uprizoruje šankerske ispovijedi uronit ćete u zlatno doba Hollywooda.

3. Ischariotzcky – “Nothing At All”

Kako zvuči ponajbolji pomladak domaće alternativne scene koji se krije iza imena Ischariotzcky, saznajte u spotu. Osnovani su prije dvije godine, a odnedavno osvajaju koncertnu publiku svojim opijajućim indie popom. Biblijskoj referenci u imenu benda pridružuje se i glavni glumac Toma Medić u ulozi “sexy Jesusa”, ali je glavni motiv u spotu ipak more. Ekipa iz Brela je uhvatila dobar val, jedva čekamo sljedeće izdanje.

4. From Another Mother – “First Things First”

Mlade zagrebačke nade su From Another Mother. Mlade, iako postoje od 2012. godine, sada predstavljaju zvuk u novom ruhu s nadolazećeg albuma “Atatoa”. Spot za pjesmu sastavljen je od snimki s koncerata koje svjedoče o sinergiji benda s dobrom publikom, što dečkima služi kao jako dobra promocija.

5. Stephany Stefan – “Binary Philosophy”

Pjevačica i multidisciplinarna umjetnica Stephany Stefan ulazi na velika vrata glazbe konceptualnim albumom s kojeg dolazi singl “Binary Philosophy”. Žanrovski ona pleše između jazza i soula, a gledatelji će u spotu prepoznati brojne reference na popularna znanstveno-fantastična djela. Stephany ćete zapamtiti po iznimnom vokalu i umjetničkom izražaju.

6. Jelena Radan – “Negdje tamo gore”

Jelena Radan ima dobrog kandidata za power pop baladu jeseni. Pjesma “Negdje tamo gore” spotom prenosi smirujuću šumsku atmosferu kroz “eterične kadrove nabijene emocijom”. Spot u režiji Borisa Sekulića sniman je u Turopolju, a za montažu je zaslužna Maida Srabović. Jelena je ovom pjesmom pobijedila na ovogodišnjem Šibenskom festivalu.

7. Trale – “Shaolin”

Na prvi će vas pogled zaokupiti Traletov verbalni kung fu u pjesmi “Shaolin”. Najbolje opisan kao “tvrda repčuga koja siječe taj prekrasni beat Chev Cheliousa kao vrela katana sir”, Trale postiže puno toga u samo dvije minute pjesme. Ovaj osječki momak novim je singlom “ubio” demonstrirajući nam svoju sposobnost verbalnog ping ponga.

145 Shares