Iced Earth i In Extremo na Metal Campu

987

Nakon posljednjih potvrda, s velikom se sigurnošću može reći da će jubilarno, peto, izdanje Metal Campa biti jedno od najjačih festivalskih imena upisanih na ovogodišnjoj europskoj metal karti.

Naime, svoj je nastup potvrdio Iced Earth, posljednjih desetak godina jedan od najcjenjenijih heavy metal bendova. Na svojoj europskoj turneji Iced Earth nastupa na nekoliko festivala, a premijerni nastup na Metal Campu daje tom slovenskom festivalu dodatnu ‘težinu’.

No nije Iced Earth jedino vrijedno što treba istaknuti vezano uz Metal Camp. Naime, u Tolminu će po drugi puta nastupiti Berlinčani In Extremo, bend koji na impozantan način spaja srednjevjekovnu i modernu muziku, a na stageu djeluje doista impresivno. I muzički i teatralno.

Muziku podržava

Ljubitelje death metala nesumnjivo će obradovati nastup Six Feet Undera, predvođenog unikatnim vokalistom Chrisom Barnesom, bivšim liderom Cannibal Corpsea, a također, svoj će nastup, i to prvi, ubilježiti švedski ‘apokaliptični’ brutalci Meshuggah, kao i danski heavy rockeri Volbeat.

Uza sve te potvrde novih nastupa, organizator je po prvi puta izašao i s imenima ‘newcomera’ koji će nastupiti na festivalu, a među njima su i Moltencore, hrvatski melodic deatheri iz Kutine.

Muziku podržava