Nakon što smo nedavno prenijeli informaciju kako je održavanje idućih izdanja dovedeno u pitanje zbog građenja bazne stanice Hrvatskog telekoma te priopćenja organizatora INmusica koje smo prenijeli u cijelosti, došlo je vrijeme i da se oglasi druga strana.

Hrvatski telekom koji je i sam do prije nekoliko godina bio pokrovitelj INmusica sada se nakon neodgovaranja na naš poziv napokon odazvao vlastitim priopćenjem, a njihovu priču također prenosimo u cijelosti:

“Hrvatski Telekom od samih početaka podržava INmusic festival. U određenom razdoblju bio je i generalni pokrovitelj festivala. U posljednjih nekoliko godina, komunikacijski podržava festival omogućujući posjetiteljima stabilnu i nesmetanu mobilnu vezu upravo s ciljem njihove sigurnosti.

Muziku podržava

Ove godine točno na istom mjestu, kao i prethodne dvije godine, postavlja se privremena bazna stanica koja ničime ne ugrožava komunikacijske puteve niti sigurnost posjetitelja. Sve će u komunikacijskom i lokacijskom smislu biti kao i prijašnjih godina i u dogovoru s Gradom Zagrebom.

Tijekom 2017. i 2018. godine u suradnji s Gradom Zagrebom HT je izvršio pripreme za modernizaciju postojeće fiksne mreže na području ŠRC Jarun, kako bi se ugostiteljima i drugim poslovnim subjektima osigurala veća brzina interneta. Također, za vrijeme održavanja INmusica na Otoku hrvatske mladeži je zbog velikog broja posjetitelja potreban dodatni kapacitet.

Upravo stoga se ondje sljedeće godine namjerava postaviti trajna bazna stanica prema najvišim sigurnosnim standardima (čak iznad onih koje propisuje EU). HT priprema projektnu dokumentaciju za postavljanje trajne bazne stanice do ljeta 2019. godine na Otoku hrvatske mladeži, a konačna lokacija je još uvijek na razini prijedloga i o njoj će odlučiti Grad Zagreb koji je vlasnik i upravitelj prostora. Trajnim rješenjem bi se na otok dovela i optička veza koja će poslužiti svim operatorima, upravitelju ŠRC Jarun i svim organizatorima budućih događaja.”

13 Shares
Muziku podržava