Licencna izdanja magazina Rolling Stone danas izlaze u 25 zemalja svijeta, a od 18. listopada i u Hrvatskoj (uključujući i države bivše Jugoslavije). Magazin Rolling Stone pokrenut je 1967. u San Franciscu, a osnivač i glavni urednik (tada, ali i danas) jest Jann Wenner.

Wennera je na izdavanje magazina potaknula ideja da radi časopis koji nije o muzici nego o stvarima koje muzika pokreće. Kako sam priznaje, posrećilo mu se da na naslovnici prvog broja ima fotografiju Johna Lennona, ali već nakon nekoliko godina shvatio je koliko je naslovnica bitna.

Muziku podržava

I opet je imao sreće, zaposlio je studenticu umjetnosti iz San Francisca, Annie Leibovitz. O danas slavnoj fotografkinji ne treba trošiti riječi, ali ona je postavila standarde fotografija za sve naslovnice Rolling Stonea do danas, i to radom za magazin dugih 10 godina u kojima je snimila 142 naslovnice od kojih su neke ušle u povijest.

Više o povijesti magazina Rolling Stone čitatelji će pronaći u prvom broju hrvatskog izdanja, kao i teme o glazbi, filmu, kazalištu i politici, kolumne. Sve to na 150 stranica za 15 kuna.

149 Shares
Muziku podržava