Henry Rollins optužen za terorizam

domination
1261

Hardcore legenda i frontman Black Flag i današnjeg Rollins Banda, ovih dana našao se u središtu zanimanja australskih medija. Njegov let iz New Zealanda u Australiju nije završio mirno i slavno kako se je pjevač nadao. Naime, nakon što je njegov suputnik u avionu uočio da Rollins čita knjiigu Ahmed Rashida, inače dopisnika Wall Street Journala, “Jihad: The Rise Of Militant Islam In Central Asia“, po izaslaku iz aviona anonimno ga je prijavio australskoj policiji.

“Neki čovjek pozvao me je na saslušanje u njihov antiteroristički odjel, jer su do mene došli tražeći osobu koja je sjedila na sjedalu 10A. Rekli su da se čovjek koji je sjedio do mene ne slaže s mojim političkim uvjerenjima i da mu se nije sviđala knjiga koju sam čitao. Tada sam poludio! Rekao sam im da mogu svima u svom uredu, uključujući i šefu, reći da odjebu! Ovu knjigu je čitala masa ljudi, i ovime nikako nisam prijetnja ni ovoj, pa tako ni jednoj drugoj državi!”

Rollins više nije siguran hoće li se ikada moći vratiti u Australiju i to ga previše ne boli, ali mu je žao što se možda neće moći obračunati s čovjekom koji ga je, kako kaže, vrlo kukavički prijavio kao nacionalnu opasnost bez da je ostavio ime i adresu. Kaže: “Ako ikada opet dođem u Australiju, u svakom intervjuu ću spomenuti tog lika i na kraju ću nekako doći do njega. Nema ovdje tako puno ljudi. Naći ću ga!”.

Muziku podržava

U njegovoj službenoj izjavi policiji stoji i: “Baghdad je sigurniji čak i od mog rodnog grada, a vaš premijer je pičkica“, što je kasnije jednostavno prokomentirao “Vjerujte mi, to nije najgore što sam mogao reći. Predsjednika SAD-a nazivao sam i puno gorim imenima”.

U isto vrijeme, prije intervjua u kojima će se obračunati sa svojim suputnikom, Henry će odraditi i obrnutu ulogu tako što će intervjuirati druge ljude u svojem novom showu “The Henry Rollins Show” na jednoj nezavisnoj američkoj TV kući, a također će i dalje raditi svoj radio program “Harmony In My Head”.

U takvim novinarskim poslovima Henry Rollins se, kako kaže, drži razgovora s poznatim političarima, glumcima, glazbenicima i svima onima za koje misli da imaju nešto pametno za reći.

Muziku podržava