Gretta u Rockmarku otvara 5. sezonu Akustike!

1640

Spremni smo za još jednu sezonu akusticiranja – petu po redu sezonu Akustike otvaramo 21. listopada u zagrebačkoj glazbenoj knjižari Rockmark uz skupinu Gretta.

Nakon radnih ljetnih mjeseci te kratkog predaha i punjenja baterija, s početkom nove koncertne sezone s programom Akustika se vraćamo na svoje dvije najdraže pozornice – u zagrebačku glazbenu knjižaru Rockmark i riječki klub Tunel. Utorak nam je i dalje dan za akusticiranje te nastavljamo iz tjedna u tjedan u akustičnom obliku predstavljati raznolika imena domaće glazbene scene, uz pokoje gostovanje iz regije.Kad malo zavirimo u povijest – otvorenja dosadašnjih sezona odvijala su nam se (redom) uz Queen of Sabe (2010.), Vatru (2011.), Meritas (2012.) i Nola Piano (2013.), a jubilarnu petu po redu sezonu započet ćemo sa zagrebačkom skupinom Gretta, koje imamo priliku ugostiti u utorak, 21. listopada!

Da “Malena” zvuči jako dobro i akustično imali smo priliku već se uvjeriti, no sad nas zanima kako ova rock četvorka i s preostalim svojim materijalom zvuči (i izgleda) u tom malo manje naelektriziranom obliku. A da ne bi bilo da samo mi obilježavamo jubileje – momci ove godine slave 10 godina postojanja benda, za koje ćemo svi skupa nazdraviti u Rockmarku.

Muziku podržava

Svima onima koji pozornije prate domaću rock scenu, zvuk Grette je dobro poznat – iza sebe imaju tri studijska albuma, s kojih su se istaknuli singlovi “Gdje je ovdje ljubav“, “Kad te vidim“, “Moderna“, “Kaos“… Mogu se pohvaliti i kako su pozornicu dijelili sa zvučnim imenima domaće i strane glazbene scene, a 2010. godine su bili i predgrupa skupini White Lies, na njihovom Tvorničkom koncertu.

Glazbene zvijezde su im se posložile tako da su upravo u godini u kojoj obilježavaju ‘desetku’ objavili i najzamjećeniji singl do sada, koji već tjednima i tjednima ne izlazi s radijskih ljestvica – pjesmu “Malena”, u kojoj su ugostili Martinu Geber – Geby, što im je ujedno i prvi duet do sada u karijeri.

Kako smo uspjeli pročitati i na njihovim društvenim mrežama, momci snimaju i novi singl, o kojem ne znamo puno, osim da ćemo ga (vrlo vjerojatno!) čuti na otvorenju Akustike, i to ni više ni manje nego u akustičnom obliku.

Vrijedni i marljivi, Gretta priprema i još nekolicinu zanimljivih koncertnih nastupa – riječka publika će ih imati priliku posluhnuti uživo 23. listopada na Sveučilišnoj Brucošijadi, dok će 14. studenog nastupiti uz Quasarr, na zagrebačkom koncertu u Vintage Industrial Baru.

Kao i uvijek do sada, početak naše akustične svirke je u 19 sati, a ulaz je slobodan. Pridružite nam se u početku nove sezone akusticiranja, svratite do Rockmarka – jer znamo da Gretta zvuči jako dobro akustično. (A i pripremili su pokoji pokloničak za posjetitelje).

Vidimo se u Rockmarku!
#akustikaV

@akustikasession:
Instagram | Facebook | Twitter

Akustika nosi Reebok Classic.

[Ovaj projekt sufinancirao je HDS ZAMP iz fonda sredstava koje služba ZAMP
prikupi na ime prava na naknadu za prazne medije, a koja se sukladno
odredbi Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima dodjeljuju temeljem
Natječaja HDS-a za potporu projekata s područja popularne glazbe.]

Muziku podržava
Stisni