Gitaristu Apostasyja ubila njegova djevojka

1156

Kako se navodi u zasad nepotpunim izvješćima, u četvrtak navečer je u svojem stanu u švedskom Kramforsu ubijen Henrik Johansson (29), gitarista black metal skupine Apostasy. Njega je iz još uvijek nepoznatih razloga ubila zasad neimenovana devetnaestogodišnja studentica s kojom je bio u vezi.

Djevojka je u ranim jutarnjim satima (navodno oko 3.55) u petak nazvala 911, zatraživši pomoć, no, kad je hitna stigla Henrik je već bio mrtav. Policiji je priznala ubojstvo, izjavivši da je svog dečka ubila u samoobrani, te je uhićena za ubojstvo iz nehaja. Ubojstvo se, prema njezinim navodima dogodilo u kuhinji, gdje je ona nakon što su se posvađali, u strahu da je Henrik ne tuče, uzela kuhinjski nož i tijekom borbe u kojoj joj je on pokušao oduzeti nož, zarila mu ga u srce. Ostalo je tek nejasno zašto joj je trebalo toliko da nazove pomoć, ukoliko je točno da se ubojstvo dogodilo još u četvrtak navečer.

Prema pričanjima nekih susjeda, par je već ranije imao problema, u što nisu baš previše sigurni članovi njegove obitelji i Apostasyja, koji su ga doživljavali kao duboko simpatičnu osobu. Tako je klavijaturista Leif Hogberg za Blabbermouth.net uz ostalo izjavio kako ne vjeruje da je Henrik tukao svoju djevojku, jer on uopće nije bio nagao kakvim je opisan.

Što je od ovoga točno, odgonetnut će daljnji tijek istrage, a na službenim web stranicama benda najavljuju da će više detalja o ovoj tragediji uslijediti uskoro.

Muziku podržava