Finski heavy metalci ponovno jurišaju na Euroviziju

2425

Teräsbetoni, jedan od najboljih mladih finskih bendova, snimio je kompoziciju “Missä miehet ratsastaa“, s kojom će ući u završnicu finskog natjecanja za Pjesmu Eurovizije, čije će se finale održati 20. svibnja u Beogradu.

“Missä miehet ratsastaa” će se naći među polufinalistima, a hoće li ući među osam finalista, znat će se 22. veljače.

O pobjedniku, ujedno i predstavniku Finske na ovogodišnjem Eurosongu, odlučivat će se 1. ožujka u Kulttuuritalo dvorani u Helsinkiju, a poznavajući finske muzičke afinitete, ne bi bilo neočekivano ako bi Teräsbetoni pobijedio na tamošnjem natjecanju i ‘vizirao’ kartu za Beograd.

Muziku podržava

To bi bio samo kontinuitet uspjeha finskih heavy metal bendova, jer, podsjećamo, Lordijeva pjesma “Hard Rock Hallelujah”, na opće je iznenađenje, pa i šok mnogih, prije dvije godine u Atheni ponijela titulu najbolje pjesme.

Također, Thunderstone je lani sa pjesmom “Forevermore” osvojio drugo mjesto u Finskoj, dok se pobjednica natjecanja, Hanna (“Leave Me Alone“), i nije baš proslavila na natjecanju u Helsinkiju.

Inače, osim što se natječe za Euroviziju, Teräsbetoni je dovršio novi, treći album, “Myrskyntuoja“, kojeg će 19. ožujka u Finskoj objaviti Warner Music. Prvi dva albuma benda, “Metallitotuus”, objavljen 2005. godine i “Vaadimme metallia” iz 2006., dobili su odlične kritike u Finskoj, a Teräsbetoni je, zahvaljujući njima, pokupio nekoliko nagrada, uz ostalo i onu za najperspektivniji bend.

Muziku podržava