Ako vas, osim holivudskih hitova, zanimaju i filmovi iz bratske Europe, za vas smo spremili najavu europskih filmova koje uskoro možete očekivati u hrvatskim kinima. Njemačka komedija, norveški SF, španjolska biografija, britanska romansa i francuska erotika!

1“Taxi 5” (u kinima od 19. travnja)

Još jedan nastavak francuskog akcijskog serijala o autima koji stalno jure u nove avanture. Glavni lik je policajac koji u Marseilleu dobiva zadatak uhvatiti grupu talijanskih pljačkaša u Ferrarijima. Nažalost, u ovom nastavku ne glume Samy Naceri i Frédéric Diefenthal koji su bili glavni junaci prva četiri nastavka, no u glavnoj ulozi će se opet pojaviti – Peugeot 407!

2“Thelma” (u kinima od 26. travnja)

Ako vas zanima kako izgleda norveški SF, evo SF drame koja je bila norveški kandidat za Oscara na stranom jeziku. Glavna junakinja filma je Thelma, sramežljiva studentica iz religiozne obitelji koja upoznaje mladu studenticu Anju te se između njih razvije privlačnost. Istovremeno Thelmu počinju mučiti misteriozni napadaji praćeni zastrašujućim telekinetičkim moćima…

3“Dvostruki ljubavnik” (u kinima od 17. svibnja)

Nakon erotske drame “Mlada i lijepa”, François Ozon  ponovno je angažirao Marine Vacth za erotičnu ulogu. Marine glumi djevojku Chloe koja se zaljubljuje u svog psihoterapeuta Paula i onda otkriva da joj njezin ljubavnik cijelo vrijeme skriva dio svog pravog identiteta… Ima li i u ovom filmu golih scena? Pa, samo ćemo reći da film počinje s prikazom vagine iz ginekološke perspektive…

4“Fack ju Göhte 3” (u kinima od 31. svibnja)

Treći dio tinejdžerske komedije o bivšem kriminalcu koji postaje omiljeni profesor njemačkih školaraca. Zanimljivo je da je prvi film kod nas preveden kao “J… se profesore”, a drugi kao “Fak ju školo”, iako je riječ  o filmovima “Fack ju Göhte” i “Fack ju Göhte 2”, pa nas baš zanima kako će prevesti treći dio.

5“Submergence” (u kinima od 31. svibnja)

U Hollywoodu Britanac James McAvoy glumi superheroja, profesora Xaviera, a Šveđanka Alicia Vikander je fajterica Lara Croft. No, u novom filmu legendarnog njemačkog redatelja Wima Wendersa McAvoy i Vikander su ljudi od krvi i mesa koji su žrtve nasilja. Alicia glumi znanstvenicu Danielle koja istražuje ocean, a McAvoy je tajni agent James. Nakon upoznavanja, oboje se ludo zaljubljuju jedno u drugo, no onda Jamesa otmu džihadisti…

6“Voleći Pabla”  (u kinima od 31. svibnja)

Ekranizacija memoara novinarke Virginije Vallejo koja je bila u romantičnoj vezi s narko bossom Pablom Escobarom. A tko glumi taj zvjezdani par u ovom španjolskom filmu? Supružnici koji su zvijezde španjolskog glumišta – Javier Bardem i Penélope Cruz!

7 “Filmske zvijezde žive vječno” (u kinima od 07. lipnja)

Hvaljena britanska romantična drama o ljubavnoj vezi slavne glumice Glorije Grahame i mladog ljubavnika Petera Turnera. Oskarovku Gloriju glumi Annette Bening, a Petera Turnera, prema čijim memoarima je snimljen film, tumači Jamie Bell.

Vikendom bindžaj uz Muziku i Vip Now