Duranovci rasprodali turneju po Velikoj Britaniji

1562

Na brzinu rasprodani dosad objavljeni koncertni datumi turneje po Velikoj Britaniji razlog su dodavanja još četri koncerta Duran Durana, četvrti na londoskom Wembleyu, treći u Birminghamu, kao i koncerti u Cardiffu i Sheffieldu. Predstojeća britanska turneja počinje 11. travnja u Nottingham Areni.

Samo preko blagdana prodano je više od 80 tisuća ulaznica za navedene koncerte. Ovi, veoma isčekivani koncerti bit će ujedno i prvi nastupi orginalne postave Duran Durana, Simon Le Bon (vokal), Nick Rhodes (klavijature), John Taylor (bas), Andy Taylor (gitara) i Roger Taylor (bubnjevi) u Britaniji nakon gotovo 18 godina. Naime, nakon 1985. originalnu postavu napustili su Roger i Andy Taylor, a 1986. Warren Cucurullo se pridružuje ostaku benda (Frank Zappa, Missing Persons) na gitari i kao četvorka djeluju većim djelom devedesetih. Duran Duran su službeno objavili svoj reunion u proljeće 2001. Od tada neumorno rade na svom novom albumu i održavaju više nego uspješne i rasprodane mini turneje po Sjevernoj Americi i Japanu, te kao support Robbie Williamsu po Australiji.

U međuvremenu u kolovozu prosle godine nagrađeni su za životno djelo od MTV-a, kao i u listopadu od Q glazbenog magazina. U veljači ove godine Duranovci će dobiti još jednu, treću u nizu nagradu za životno djelo na Britt awards gdje će ujedno i nastupati live zajedno uz The Darkness, Dido, Busted, 50 Cent, Black Eyed Peas… Više o turneji, i ostalim novostima vezanim uz Duran Duran možete saznati na Duran Duran Croatia.

Duran Duran tour UK

Travanj:

11 Nottingham

13 London

14 London

15 Glasgow

17 Manchester

18 Birmingham

19 Birmingham

21 Manchester

22 Newcastle

24 London

25 Birmingham

27 Sheffield

28 Cardiff

30 London

Muziku podržava