DORF pušta dokumentarace u Vintageu

Muzika.hr
500

U četvrtak i petak. 2. i 3. svibnja, zagrebački Vintage Industrial Bar ugostit će DORF, festival dokumentarnog rock filma i prikazati pet rock dokumentaraca.

Oba dana nakon projekcija, održat će se i afterparty za čiju će atmoseru prvi dan biti zadužen DJ tandem Miline, a drugog dana za after će se pobrinuti posebni gosti iz Beča, DJ soul/funk mađioničari Dieter Pfeiler a.k.a Le Flic & Stefan Skorepa a.k.a. Skoul.

DORF će prvog dana otvoriti 26-minutni dokumentarac “Da li zaista postoji čovek koji se zove Žikica Simić?” o jednom od najznačajnijih živućih legendi beogradskih glazbenih novinara, kritičara, radio-urednika i konzumenta američkog rocka – Žikici Simiću. Nakon priče o Žikici, na rasporedu je slovenski dokumentarac “Radio Apokaliptiko” posvećen heavy metal fenomenu – festivalu ‘Metal Camp’. Projekcijski finiš prvog dana pripao je filmu “Kike Turmix“, norveškom dokumentarcu o Kiki Turmixu liku koji slovi za jednog od najvećih frontmena punk-rock scene 90-ih te jednom od najvećih bookera koji je povezivao skandinavsku i američku scenu. Početak je u 19 sati, cijena ulaznice iznosi 10 kuna.

Drugoga dana na rasporedu su dvije projekcije: prvo je na rasporedu “Supersonic Sound: The Rebel Dread“, 50-minutna posveta Donu Lettsu, čovjeku koji je zadužio britanski punk, reggae, dub, pop, a nakon njega slijedi ”6Ft HICK – Notes from underground“, dokumentarac koji prati europsku turneju kultnog australskog garage benda Six Ft Hick. Početak je u 19:30, cijena ulaznice iznosi 20 kuna.

Muziku podržava