Dokumentarac “Sretno dijete” od četvrtka u kinu SC

1099

Konačno. Samo to možemo reći u vezi filma Igora Mirkovića “Sretno dijete“. Konačno jer već dugo s nestrpljenjem očekujemo ovaj film kojeg, vjerujemo, jedva čekaju svi koji su ikada barem malo slušali grupe iz doba Novog val, s kraja sedamdesetih i početka osamdesetih. Premijera kreće u četvrtak 29. siječnja, a novovalni tulum i plesnjak će u Kinu SC trajati sve do subote.

Neće biti jedna, nego čak tri premijere filma “Sretno dijete”, a održat će se tri posljednja dana siječnja, od četvrtka do subote, a program objedinjuje film i retro-party sa živom svirkom i plesom do kad vam drago. I još nešto na što niste navikli: ne trebaju vam pozivnice, ulaznice su u slobodnoj prodaji po cijeni od 30 kn.

Novi val vraća se na mjesto zločina, heroji zagrebačkih ulica ponovo će oživjeti na platnu jednog od kultnih utvrda gradske scene osamdesetih, u kinu Studentskog centra. Dakle, prve projekcije filma održat će se na mjestu na kojem su se svirali prvi koncerti, pa je logično da sve i završi koncertom i tulumom. Konačno je stigao jedan pravi spomenik i priznanje jednoj velikoj generaciji glazbenika koji su kao teenager u potpunosti izokrenuli dotadašnju umrtvljenu glazbenu scenu. Više informacija o samom filmu naći ćete na službenoj web stranici filma.

Muziku podržava