Dodijeljene nagrade Swedish Metal Awards

1627

U Švedskoj su proteklog vikenda dodijeljene prestižne nagrade Swedish Metal Awards za dostignuća u prošloj godini. Nagrade su tim vrednije, jer su o njima odlučivali fanovi, u ovom slučaju njih čak 58.000, koji su glasovali putem interneta.

Tako je među domaćim, švedskim bendovima, nagradu za najbolji hard rock album dobio je Hardcore Superstar (“Dreamin’ In A Casket”), najbolji death metal album ima Arch Enemy (“Rise Of The Tyrant”), heavy power Sabaton (“Metalizer”) a glam/sleaze Crashdiet (“Unattractive Revolution”).

Najboljim metal albumom proglašen je “Psalm of Extinction” od Paina, u konkurenciji punk/hardcore albuma pobjednik je Dia Psalma s “Djupa Skogen”, dok je slavodobitnik u kategoriji alternativni metal, Dark Tranquillity s “Fiction”.

Muziku podržava

Najbolji švedski live bend je legendarni Europe, dok je jednu od najprestižnijih nagrada, onu za najbolji novi bend, dobio Sonic Syndicate, najviše zahvaljujući albumu “Only Inhuman”.

U internacionalnoj konkurenciji, najboljim hard rock albumom proglašen je “Dark Passion Play” od Nightwisha, najboljim metal albumom “The Blackening” od Machine Head, dok je W.A.S.P. ponio titulu najboljeg stranog live izvođača.

Muziku podržava