Darko Rundek uvijek je zanimljiv sugovornik. Jedan od onih likova s kojim bi mogao pričati svaki tjedan i s kojim se nikada ne bi ušlo u monotone razgovore. Ipak, kako smo s njim u više navrata imali intervju, ovog smo se puta odlučili dati mu domaću zadaću. Zadatak mu je bio poslušati pet aktualnijih pjesama te dati svoj komentar na njih. U nastavku pogledaj kako je Rundek reagirao na Vojka, Senidah, z++ i druge izvođače.

Inače, s Rundekom smo popričali ususret koncertima u Vintageu. Trebao je biti samo jedan, 19.2., no kako je koncert rasprodan u ekspresnom roku, dodan je još jedan datum – srijeda 18. prosinac.

Billie Eilish – “bad guy”

Muziku podržava

Slušam preko hi-fi Deezera. Masno zvuči. Nažalost, pogledao sam nekoliko njenih klipova nedavno pa mi dolaze i gotove slike. Vrlo je to šarmantno i dobro minimalistički producirano. Muzikalno. Teen sexy. Potječe još iz Serge Gainsbourgovih suradnji s Brigite Bardote i Jane Birkin.

z++ – “kabriolet”

Prva reakcija slušajući mi je bila – kako je to prokleto banalno. Muzikalno to i skladno zvuči. Izražava prepoznatljivo stanje i atmosferu. Možda se rafiniran zvuk može shvatiti kao komentar? Bad guy adolescent iz ove pjesme kao da je nastavak prethodne pjesme od Billie Eilish.

Vojko V – “Moja lipa” 

Papreno je to. I zvuk je tvrđi i riječi su inteligentne i duhovite. Groteskne i samoironične, razbuđuju kritički pogled i pitanje osobnog integriteta i igre, nečeg što oslobađa. To ne pjeva adolescent, bar ne onaj iz prethodnih pjesama.

J.R.August – “Crucify Me”

Lijepa pjesma. Dirljiva. Malo mi je vokal preuvučen. Tu smo na artistički ambicioznijem terenu. To više nije trominutni, radijski format. Respect.

Senidah – “Mišići”

Opet taj radijski format. Ali dobro napravljen. Zanimljiv mi je taj glas i djeluje uvjerljivo. Opet je to teren banalnog, ali ne skroz banalno izrečen. Treba nam jebeni medžik!

Porto Morto – “Kuća” 

Opet ambiciozniji format, minutu i pol duži od radijskih. Ima prostora za muziku i slojevitost aranžmana. Lirički otvoreno i nadahnuto temom otuđenosti. Osjećaju otuđenosti. Odsjaji Bowieja, vintage pop-kulture.

Muziku podržava