Century Media tuži metal fanove zbog file-sharinga

domination
1117

Vražji Lars Ulrich bio je prvi koji je navukao gnjev fanova jer je žestoko ustao protiv Napstera, tadašnje inačice razmjene datoteka i ilegalnog nabavljanja muzike.

Zadnje vrijeme su se pokušavale pojaviti svakojake ACTA-e i slične, a
ljubitelji metala sigurno će se mrvicu ‘scimati’ kada vide što trenutno
radi veliki metal izdavač – Century Media.

Nezavisna izdavačka kuća osnovana 1988. u Njemačkoj, a lansirala je bendove kao što su Eyehategod, Dimmu Borgir, God Forbid, Opeth, Shadows Fall, Strapping Young Lad i slične. Trenutno su im najjača imena Paradise Lost, Napalm Death, Arch Enemy, Lacuna Coil, Iced Earth, In Flames, Dark Tranquility i Architects.

Muziku podržava

Upravo radi zadnjih albuma Iced Earth i Lacuna Coil ispunili su tužbu prema 7500 fanova koji su ih ilegalno skinuli! Još uvijek nisu javno iznijeli njihova imena, ali su poznate sve njihove IP adrese, te ako se dokaže njihova krivnja – odvjetnici će dobiti odobrenje da zatraže njihove podatke i izreknu im kaznu. Ukoliko optuženici požele izbjeći sudove, morat će platiti kaznu od 2.900 dolara!

Malo tko će u današnje vrijeme stati na stranu izdavača, ali Jay McDaniel koji ih zastupa objasnio je taj postupak ovako: “Ono što mnogi još ne razumiju je da je ovakva distribucija zlo! Čini ogromnu štetu, ne samo klijentima već cijeloj muzičkoj industriji i kreativnim naporima općenito.

Ilegalni download dosegao je proporcije epidemije, tisuće albuma se na dnevnoj bazi dijeli diljem svijeta i time pljačka njihove autore”.

Muziku podržava
Stisni