Gradsko vijeće Sarajeva dodijelilo je titulu počasnog građanina Bruceu Dickinsonu. Svojim angažiranjem tijekom rata u Bosni i Hercegovini osvojio je srca fanova diljem planete, a pogotovo na Balkanu.

O nevjerojatnom pothvatu ulaska u Sarajevo tijekom opsade 1994. i održavanju koncerta s još tri svoja glazbenika snimljen je film “Scream For Me Sarajevo”. Koliko je to bilo emocionalno iskustvo za sve uključene vidljivo je i iz Bruceove biografije “What Does This Button Do” gdje detaljno opisuje okolnosti održavanja koncerta.

Muziku podržava

Ovo priznanje trebalo bi mu biti uručeno 25. studenog kada se očekuje njegov dolazak u Sarajevo. Kako prenosi Glas.ba, inicijativa dodjele titule potekla je od prijedloga sarajevske udruge umjetnika Concept Media.

“Bio je to koncert koji je ljudima vratio nadu i koji ih je uvjerio da nisu sami. Koncert koji je donio dašak mira u razoreni grad. Bruce je, zajedno sa svojim bendom, Sarajkama i Sarajlijama podario koncert u koji i danas rijetko tko može povjerovati. Ali im je podario i nešto mnogo važnije. Vratio im je nadu i poručio im da nisu sami na svijetu”, kaže se u obrazloženju prijedloga za dodjelu nagrade. “Ljudi su mu povjerovali. Za neke je ovaj koncert bio početak kraja opsade, znak da dolazi bolje vrijeme u kojem će ti trenuci mira biti konstanta i u kojem ćemo se moći sjećati i tog koncerta”, dodaje se.

1.0K Shares
Muziku podržava