Bogata proslava Močvarina 9. rođendana

1499

Zagrebački klub Močvara uskoro će započeti s proslavom svog 9. rođendana. Slavlje će trajati gotovo 10 dana, a očekuje vas niz gostovanja, nastupa, filmskih večeri…Einstürzende Neubauten, Hladno pivo, Inner Terrestrials samo su neka od imena koja će stati na pozornicu kluba i zajedno s publikom biti dio rođendanske veselice.

Unatoč činjenici da se svakim datumom slavlja približava i onaj dan kada će Močvara morati zatvoriti svoja vrata, ipak će sve biti u znaku one poznate ‘ništa nam neće ovi dan pokvarit’.

Početak je u ponedjeljak 14. travnja (27 dana do kraja). Tada će se održati filmska večer uz Bore Leeja, koji će odabranim filmovima prikazati presjek svoje karijere, a sve će biti popraćeno i njegovim live nastupom. Cijena upada je 10 Kn.

Muziku podržava

Dan kasnije, u utorak 15. travnja (26 dana do kraja), Močvara će u suradnji s Goethe-Institut Kroatien na pozornici Velike dvorane Jedinstva ugostiti Einsürzende Neubauten, koji će ovom prilikom promovirati novi album “Alles Wieder Offen“.

Srijeda 16. travnja (25 dana do kraja) značajan je datum u povijesti Močvare. Davne 1999. godine na taj je dan klub po prvi put otvoren i to na lokaciji u Runjaninovoj ulici, blizu Botaničkog vrta. Devet godina kasnije, taj ‘povijesni dan’ obilježit će Franci i Gori Ussi Winnetou, iz Pule, te nekadašnji frontmen Buldožera, Marko Brecelj iz Sarajeva. Uz njih, očekuje vas i nastup kantautora Mancea, te benda Šumski. Cijena ulaznice je 45 Kn. Početak je u 20 h.

U četvrtak 17. travnja (24 dana do kraja) slijede književne večeri uz Borisa Dežulovića i Predraga Lucića. Ulaz je besplatan. Početak je u 20 h.

Nakon književnosti i poezije, u petak 18. travnja (23 dana do kraja) Hladno pivo će otvoriti svoju “Knjigu žalbe”, a priliku za čuti sve primjedbe imat će zaista oni najsretniji, koji su na vrijeme došli do svojih ulaznica, jer je koncert već neko vrijeme rasprodan. Početak je u 20 h.

U subotu 19. tavnja (22 dana do kraja) slijedi program pod nazivom ‘Trip to psihodelija‘. Na tri floora, mnogo opreme, te audio-vizualne umjetnosti publiku će animirati kolektivi Trip to Zion i Ministarstvo psihodelije. Početak je u 21 h, a cijena ulaznice 25 Kn.

Punk-reggae veselica slijedi u nedjelju 20. travnja (21 dan do kraja), uz britanski trio Inner Terrestrials. Prije i poslije njihovog koncerta za dobru glazbu će se brinuti DJica Maya i DJ Nemaga. Ulaz je 35 Kn, a početak u 20 h.

Ponedjeljak 21. travnja bio je rezerviran za koncert Arsena Dedića, koji je nažalost otkazan. Kao ‘zamjena’ održat će se još jedne filmske večeri, ovaj put u znaku punka. Bit će prikazani filmovi “The Filtha and the Fury”, o Sex Pistolsima, te “Hated: G.G. Allin and The Murder Junkies”. Početak je u 20 h, cijena upada je 10 Kn.

Rođendansko slavlje završit će u utorak 22. travnja (19 dana do kraja) otvaranjem izložbe pod nazivom Galerija Tutnplok, koju su osmislili TBF-ovci s umjetnicima Umjetničke Akademije u Splitu. Bit će predstavljeni radovi 12 splitskih umjetnika. Početak je u 20 h, a ulaz je besplatan. ‘Galerija’ će biti otvorena i u srijedu (23.4., 16-24 h), četvrtak (24.4., 16-24 h) i petak (25.4., 16-20 h).

Muziku podržava