Atoms For Peace žestoko oprali po Spotifyu

Muzika.hr
835

Atoms for Peace skinuli su svoje pjesme sa servisa Spotify. Kako je objasnio član benda Nigel Godrich: “Spotify je zlo za novu glazbu”.

“Glazbenu se industriju želi preuzeti na mala vrata. Ako se ne pokušamo izboriti za pošten i fer odnos prema novim izvođačima, onda će sama glazba pretrpjeti štetu. Nemojte biti naivni. Iste su to stare glazbene zvjerke koje traže način kako zadržati kontrolu. Novi izvođači i i njihove kuće nemaju ni za režije, a moraju prihvatiti ova pravila igre jer im se govori da drugog puta do slušatelja nema” oštar je Godrich.

Njegov kolega Thom Yorke podržao je takvu odluku kazavši da ‘podupiru’ kolege glazbenike: “Budite sigurni da neki novi bend koji otkrijete na Spotifyu neće biti plaćen, a istovremeno vlasnici pune svoje džepove.

Album “Amok” i “The Eraser” Thoma Yorkea skinuti su sa Spotifya, dok su albumi Radioheada i dalje prisutni. Glazbeni producent Stephen Street kritizirao je Yorkea rekavši da je njemu lako jer si takav potez može priuštiti, kao i onda kada je 2007. album Radioheada “In Rainbows” objavio besplatno.

Muziku podržava