Arsenovo “Ministarstvo” objavljeno pod izvornim naslovom

1255

Po objavljivanju 1997. godine kritika je album “Ministarstvo” nazvala remek-djelom, a profesija mu je 1998. godine dodjelila nagradu Porin u kategoriji za ‘Najbolji album zabavne glazbe’. Diskografska kuća Scardona sada izdaje treću ediciju albuma Arsena Dedića i to pod njegovim izvornim naslovom – “Ministarstvo straha“. Istoimena pjesma na albumu na ovom se reizdanju također nalazi u svojoj izvornoj verziji, kakva na njegovom prvom izdanju nije bila objavljena.

Album je snažna kolekcija 14 pjesama i zasigurno je jedan od Arsenovih najboljih albuma u karijeri. “Ministarstvo straha” najvećim dijelom čine pjesme kojih je Arsen u cjelosti sam autor. U njegovoj produkciji Stipice Kalogjere na albumu se okupila plejada mladih glazbenika i veterana, u rasponu od Matije Dedića i Marka Križana, preko Vedrana Božića i Drage Mlinarca do Gabi Novak i Branka Bulića, te brojnih drugih.

Intimističke kompozicije u aranžmanu su najčešće temeljene na glasoviru i gitari, gdjekad upotpunjene Arsenovom flautom ili gudačkim kvartetom, jazz instrumentarijem ili poprimaju klasičan obik pop pjesme. Osnovu albuma čini okosnica izričaja Arsena Dedića – balade o ljubavi, ali nalaze se tu i angažirani elementi kabaretske intonacije.

Muziku podržava

Onaj tko je bio sklon mom načinu razmišljanja, naći će se i u ovom projektu“, rekao je o albumu Arsen.

Popis pjesama:
Seosko groblje II
Tvoje tijelo – moja kuća
Čovjek bez zvijezde
Lutka
Čistim svoj život
Seosko groblje I
Dva ljubljanska dana
Stari vuci
Ratni profiteri
Daj mi malo
Ministarstvo straha
Ruke
Ivan bez zemlje
I na kraju malo sreće

Muziku podržava