Standarni glazbeni formati i mediji za pohranu glazbe kao što su vinili, kasete i digitalni oblici nisu bili dovoljni za novi pothvat Grammyjem nominirane izdavačke kuće Numero Group.

Etiketa je naime izbacila novu aplikaciju nazvanu “Environments” koja sadrži 15 sati ambijentalnih snimki, odnosno čudnovatih, fascinantnih i prelijepih zvukova snimljenih u prirodi.

Muziku podržava

“Environments” sadrži 22 remasterirane analogne snimke Irva Teibela, čovjeka poznatog po svojoj istoimenoj utjecajnoj seriji albuma objavljenih u razdoblju od 1969. do 1979. i čovjeka poznatog po izjavi “Glazba budućnosti nije glazba”. Fokus njegove serije snimki bio je mijenjanje i poboljšavanje akustične percepcije slušatelja oko samog okoliša, pa ne čudi da je Numero Group na ovom radila zajedno s Teibelovom etiketom Syntonic Research.

Ova jednostavna aplikacija za korištenje za sada je dostupna isključivo za iPhone i iPad uređaje. U pitanju je jedina ovakva poduža vintage kolekcija analognih snimki i zvukova iz prirode koja sadrži zvukove valova oceana, grmljavinskih oluja, kiše, povjetarca u krošnjama drveća, ptičjeg pjeva, škripavih jedrilica i još mnogo raznolikih zvukova. Dakle, u ovoj čudesnoj kolekciji snimljenih zvukova iz prirode ima praktički svega što bi vas moglo zanimati.

Iznimno interesantna aplikacija za sve koji se žele zadubiti u nešto akustično što ne sadrži instrumente, već sirove materijale iz divljine i prirode. U svakom slučaju odlična psihoterapija s kojom uz zvučne obrasce možete nakratko umiriti vlastite misli i pobjeći od briga i realnosti, uz nju možete meditirati, reducirati stres, lakše zaspati ili vam pak može poslužiti kao zvučna pozadina za rad koja vas neće ometati.

 

Muziku podržava