Zaljubljivi frontmen The Corala

  640

  James Skelly And The Intenders

  Love Undercover

  Datum izdanja: 03.06.2013.

  Izdavač: Skeleton Key Records

  Žanr: Indie Rock

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. You’ve Got It All
  2. Do It Again
  3. Here For You
  4. Sacrifice
  5. Searching For The Sun
  6. You And I
  7. Set You Free
  8. Turn Away
  9. What A Day
  10. I’m A Man
  11. Darkest Days

  Kako je The Coral otišao na mali odmor, tako su njegovi članovi krenuli sa solo projekatima. Tako smo već dobili album Iana Skellya, a vrijeme je bilo da se javi i stariji brat James, frontmen benda.

  Očito se teško odreći zvuka matičnog benda, pa tako “Love Undercover” zvuči kao niz manje uspješnih skladbi The Corala u kojima su glavne teme ljubav i izgubljena ljubav. Zvukovno, osim The Corala, mogli bi “Love Undercover” usporediti s radovima Ocean Colour Scenea i u nekim dijelovima čak i s Paulom Wellerom, ali ipak Jamesova kolekcija pjesama, izuzev nekoliko brojeva, ne donosi pretjeranu svježinu i originalnost kao što se moglo očekivati.

  Pjesme zvuče staromodno, kao da su nastale pred barem pola stoljeća, i dok se u The Coralu često znalo takav zvuk oplemeniti modernijom produkcijom, ovdje je sve prepušteno opuštajućim tonovima starih šlagera zbog čega nedostaje malo britkosti albumu koju James nudi u nekoliko uvodnih skladbi.Baš taj uvod je najvredniji jer donosi nekoliko prelijepih skladbi, ali kako album odmiče, tako se pjesme stapaju jedna s drugom i u tek neznatnim varijacijama osjećamo da se nešto mijenja što je nedovoljno da nešto više uzbudi prosječnog slušatelja. Onaj tko voli The Coral, naravno, uživat će i u ovom albumu, iako je to tek neki prosječni rad na kakvog smo se navikli u vrijeme hiperprodukcije The Corala. Ako ništa drugo, barem će “You’ve Got It All” ostati zapamćena, dok je ostalo ipak nešto manje interesantno.

  Niz albuma koje su nam ‘koralovci’ pripremili, malo me podsjeća na The Strokese i njihovu pauzu kada su nas bombardirali solo albumima. Kao i tamo, tako i ovdje imamo primjer da su članovi kao solo izvođači sasvim solidni autori koji bi mogli uspjeti i samostalno, ako bi to željeli. Za razliku od The Strokesa kojima je ta pauza neophodno trebala, čini mi se da je The Coral ponovno našao svoju muzu jer su mu posljednja dva albuma ponovno vrhunska, pa se nadam da će zadržati tu koncentraciju i na budućim albumima matičnog benda, posebno kad će imati dodatno iskustvo solo nastupa (uvjetno rečeno solo nastupa jer si i dalje uvelike međusobno pomažu).

  James Skelly & The Intenders su dobra razonoda, posebno u ljetnim mjesecima kada je sve tako i onako usporeno i zaljubljivo. “Love Undercover” je jedan simpatičan, ali i prosječan album koji neće biti odveć zapamćen što je u ovom trenutku i najmanje bitno jer služi tek kao popunjavanje viška vremena nastalog trenutnim raspuštanjem The Corala.

  Muziku podržava