Zaboravljeni kralj

  1788

  Nine Inch Nails

  With Teeth

  Datum izdanja: 02.05.2005.

  Izdavač: Interscope / Aquarius Records

  Žanr: Rock

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. All The Love In The World
  2. You Know What You Are?
  3. The Collector
  4. The Hand That Feeds
  5. Love Is Not Enough
  6. Every Day Is Exactly The Same
  7. With Teeth
  8. Only
  9. Getting Smaller
  10. Sunspots
  11. The Line Begins To Blur
  12. Beside You In Time
  13. Right Where It Belongs
  14. Home

  Nastali, sada već, davne 1989. godine, Nine Inch Nails zasluženo su proglašeni ‘Nirvanom druge polovice devedesetih’. Iako ove poredbe u većini slučajeva nemaju smisla te ih se najbolje kloniti, mora se priznati da je ova prilično točna. Trent Reznor, osnivač te jedini formalni član, iz svog je ‘tinejdžerskog’ bijesa i koračanja mračnim stranama ljudske duše uspio napraviti industrial čudovište koje je ubrzo osvojilo srca mnoštva ljudi koji su se poistovjećivali s istim.

  Ono što je oduvijek bio ‘trademark’ Nine Inch Nailsa je sonična slojevitost pjesama. Pod Trentovom iskusnom producentskom palicom teško je bilo što moglo proći, a da nije imalo bar nekoliko slojeva buke ili melodija distorziranih ili obrađenih na tisuće načina. Reputacija mu je toliko narasla da čak i poznati esteta David Bowie nije mogao odoljeti suradnji te ga odabrao kao najbolju moguću osobu uz koju bi stvar poput “I’m Afraid Of Americans” mogla dočarati bit Bowieve poruke.

  With Teeth” na određeni način služi kao Trentov povratak nakon nekoliko godina izbivanja sa scene te malo poznate borbe s drogom koja je za posljedicu imala i overdose.

  Trinaest novih pjesma plus bonus za europsko tržište donose većinu stvari koje se od albuma i očekivalo. Spoj svih dijelova karijere unutar jednog albuma, ali ipak bez, za Nailse uobičajene, inovativnosti te djeluje kao žešći nastavak na “Fragile” fazu koja je mnoge razočarala, ali mnoge i pridobila.

  Muziku podržava

  Zanimljivost je da na albumu gostuje ‘svima omiljen bubnjar’ Dave Grohl, koji je za razliku od gostovanja na drugim albumima ( “Songs For The Deaf” – Queens Of The Stone Age) stavljen u drugi plan. Ipak, album obiluje kvalitetnim pjesmama poput odlične naslovne “With Teeth”, “Only“, “All The Love In The World“…, ali i nekolicine dosadnijih poput “Beside You In Time”.

  Jedan je kritičar dobro primijetio kako riječi koje izlaze iz Trentovih četrdesetogodišnjih usta još uvijek djeluju kao da ih pjeva tinejdžer. No, ako to ne uzmemo za zlo “With Teeth” je kvalitetan uradak vrijedan pažnje koji vraća u doba mladosti i svih uspomena koje su obilježile to doba.

  Muziku podržava