Veliki romantičar i sam može grandiozno

  765

  Nate Ruess

  Grand Romantic

  Datum izdanja: 16.06.2015.

  Izdavač: Fueled by Ramen

  Žanr: Pop

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Grand Romantic (Intro)
  2. AhHa
  3. Nothing Without Love
  4. Take It Back
  5. You Light My Fire
  6. What This World Is Coming To (feat. Beck)
  7. Great Big Storm
  8. Moment
  9. It Only Gets Much Worse
  10. Grand Romantic
  11. Harsh Light
  12. Brightside

  Moram priznati da mi na prvu nije bilo prepoznatljivo ime Nate Ruess, ali kad sam stavio album “Grand Romantic” u player, sve je bilo jasno.

  Nate Ruess je bivši frontmen bendova The Format i fun., a sada je odlučio nastupati pod svojim imenom. Iskreno, razlike između ovih bendova i solo prvijenca nema, ovo je klasičan pop album na kakvog smo već navikli u prijašnjim formacijama Nateove ekipe.Već nakon kratkog intra u album sa ženskim zborom, kreće pjesma koja podosta nalikuje na nešto što bi očekivali od One Republica, ali refren već otkriva da se radi ipak o nečem što se nekad zvalo fun.. Jednom kad dobijemo taj okvir, album se ne odmiče previše od bombastičnih pop pjesama koje imaju utjecaje od Mike do The Killersa.Najavni singl “Nothing Without Love” je klasična ljubavna pjesma i najvjerojatnije će najviše ostati upamćena s albuma “Grand Romantic”. Razlozi leže u himničnosti pjesme koja započinje vrlo plačljivo da bi već u sljedećem momentu imala grandioznu podlogu koja nosi pjesmu do atmosfere ‘većeg od života’. Refren obiluje ‘nanana’ stihovima, pa je jasno da je pamtljiva i da će je mnogi već nakon prvog slušanja pjevušiti.

  Take It Back” je laganica koja najviše podsjeća na radove raznoraznih boy bendova s početka ’90-ih (New Kids On The Block, Backstreet Boys…), “Great Big Storm” bi mogla biti nova himna na tragu “Nothing Without Love”, dok se Nate pokazuje sasvim simpatičnim i u klavirskim baladama poput “Moment” kojoj je zasigurno glavni uzor Elton John.

  Muziku podržava

  Veliki romantičar se dokazao jer je “Grand Romantic” sasvim solidan pop album koji svoje težište stavlja na ljubav, pa prema tome i cijela kulisa teži prema tome. Dobar dio pjesama spreman je zavladati srdašcima mnogih mladih djevojaka (vjerujem da je to ciljana publika kao i na prethodnim projektima), pa uopće ne čudi poprilično slatkasti ton svake od pjesama albuma.

  S druge strane, nije mi jasno zašto iz albuma u album mijenja imena svojih glazbenih formacija kad generalno radi jedan te isti album već više od dekade, ali vjerojatno ima svoju računicu u tome. “Grand Romantic” je najbliže onom što bi mogao izdati samostalno, pa je zato i raspustio fun. do daljnjeg, iako vjerujem da je izdao pod tim imenom, slava bi rasla, jer je ipak “Some Nights” i posebno singl “We Are Young” polučio željeni uspjeh.

  Sve u svemu, Ruess je nesumnjivo napravio dobru stvar s ovim albumom. Nešto je osobniji i laganiji u odnosu na ono što je s bendovima ranije izdavao, ali se nije oslobodio grandioznog zvuka koji ga prati. Vjerujem da će ovo mnogi moći s lakoćom zavoljeti…

  Muziku podržava