Sabrina Claudio: Senzualni r&b prvijenac “No Rain, No Flowers”

  151

  Sabrina Claudio

  No Rain, No Flowers

  Datum izdanja: 15.08.2018.

  Izdavač: SC Entertainment

  Žanr: Indie Pop, R&B, Soul

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Come Here
  2. Naked
  3. Cycle
  4. Creation
  5. Numb
  6. Did We Lose Our Minds
  7. Control
  8. Messages From Her

  Dvadesetjednogodišnja Sabrina Claudio, inače podrijetlom iz Miamija, Florida, uspjela je izdati prvi pravi album. Novo ime na američkoj r&b sceni polako se gura u visine slave. Uz do sada izdan EP “Confidently Lost”, miksetu “About Time” i sada album prvijenac “No Rain, No Flowers”, Sabrina bilježi samo napretke.

  Za opisati Sabrinin rad dovoljno je nekoliko riječi; r&b, nježnost i senzualnost. Claudio savršeno slika atmosferične, a opet jednostavne i pomalo opojne komade modernog i donekle alternativnog r&b-a. Magija predstavljena na izvrsnoj mikseti “About Time” malo je odrasla na “No Rain, No Flowers”. Na prvo slušanje album očarava jednako kao i “About Time”, ali prekratak je za jače, dugotrajnije utiske. Međutim, Sabrini se isplati posvetiti. Spoj zavodljive nježnosti i suptilnosti njezinih pjesama s osjećajnim tekstovima bez puno zadrške, sjajno zaokružuju dojam o njoj. Sa Sabrinom točno znate što očekivati. Pametno predstavljenu erotiku, otkrivajuće ljubavne epizode, opuštajuć i neopterećen r&b zvuk.

  Osobno, očekivanja od Sabrine su bila velika. Izdanjem pjesama poput “Belong To You”, “Unravel Me” i “Stand Still”, Sabrina je zaslužila pažnju i uši obožavatelja r&b-a diljem svijeta. Sama “Belong To You”, koliko god da možda bilo čudno, mjesecima mi je bila u uhu i vjerojatno će čudnovato zauvijek tamo ostati. Taj prekrasni r&b jam s njenim nevjerojatno slušljivim prozračnim vokalima kulminirao je u jednom od najljepših zadnjih refrena koje sam čuo u ovom žanru. Slijedi link na mali podsjednik kako je Sabrina donedavno zvučala.

  Muziku podržava

  Kratka, ali slatka avantura počinje sugestivnom “Come Here”. Slijedi “Naked”, lako jedna od najboljih pjesama koje je do sada izdala. Lagano melankolična, lijepog samozatajnog razvoja, ulazi kroz uši ravno pod kožu, šalje poruku mišićima da se polako pomiču. “All of me is all for you, uncover all of my truths, undress my fears, leave me nude“, milozvučno će Sabrina.

  Njen glas je istovremeno njen dar, blagoslov i nedostatak. Pitanje je koliko će dugo pjevati toliko prozračno prije nego što krenu problemi s glasnicama. S druge strane, ako kut gledanja prebacimo čisto na snimanje albuma, a uzmemo u obzir da je pjevanje uživo u malo drugačijoj tehnici, svi ti atmosferični vokali, višestruko se isplate.

  Preko ne toliko zanimljivih, iako prijatnih “Cycle” i “Creation”, dolazimo do još jednog ear candyja, “Numb”. Zarazni beat prošaran je njezinim bržim pa sporijim vokalnim dionicama. Koliko god tema bila nedostatna i tekst dosadan, tune kao takav odlično funkcionira i smješta se među favorite. Na cijelom albumu Sabrina je radila s producentom štosnog naziva scenskog imena Sad Money, s kojim je ranije surađivala na mikseti “About Time”. Projekt je stvoren u mjesec i pol intenzivnog rada u studiju uz pomoć još nekoliko prijatelja. Prema samoj Sabrini, “No Rain, No Flowers” nastao je u jednom ranjivom razdoblju koje je obilježila iznenadna sposobnost da izlije srce na papir.

  Album se polako približava kraju uz “Did We Lose Our Minds”, još jednim emotivnim, a poletnim doprinosom izdanju. Ovdje Sabrina bilježi odmak od prijašnjeg načina pisanja, melodije i strukture drugačije su. Slijedi “Control”, nažalost, još jedan trenutak gdje tekst pada u drugi plan, jer se previše uživa u produkciji i harmonijama.

  Najavni singl “Messages From Her” poruka je Sabrine samoj sebi dok je bila djevojčica. Možda svakom umjetniku treba takva jedna, da podsjeća na neke lakše dane, bez briga i stresa. Nedavno izdane “Don’t Let Me Down” featuring Khalid i zanosna “All For You” nisu završile na albumu iako mislim da “All For You”  itekako pripada na ovu malu kolekciju.

  Sve u svemu, od mlade Sabrine jednog dana može biti čudo ako ovako nastavi. Međutim, za veće stvari trebat će više kreativnosti, rizika, truda i rada te usudim se reći i novih producenata. Osjećam da stvara onako kako njoj odgovara, iako bi tako i trebalo biti, ali opet možda olako i umjetnički previše opušteno. Izdajući pomalo predvidljiv, ali opet uhu, a u konačnici i oku, dovoljno ugodan materijal. Rijetkost je za umjetnike u njenim godinama da imaju toliko snažan žanrovski fokus. On je jednostavan, a opet točno definiran i u jednu ruku zapravo i omeđen izričaj. U nju se ili zaljubite i osvoji vas kompletne ili je zaobiđete. Moja preporuka je da se okušate u prvoj soluciji.

  Muziku podržava