Rue Royale: Indie folk pop bračnog para Dekker

  161

  Rue Royale

  In Parallel

  Datum izdanja: 28.09.2018.

  Izdavač: Sinnbus

  Žanr: Folk, Indie Pop

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Introduction
  2. Thrown By The Wind
  3. Signs Are All Gone
  4. Facing Forward
  5. Chip Away
  6. For Which Is Heavy
  7. Spiralling
  8. Why Must I Build
  9. (Parallel) Lines
  10. Eagerly Hunting
  11. The Rain Came And Gave
  12. I Don’t Know What It Is

  Rue Royale je indie bend bračnog para Dekker (Brookln i Ruth) nastao 2006. u Chicagu. Nakon prve europske turneje, odlučili su trajno zamijeniti svoj dom s onim u Nottinghamu što im je i danas baza za stvaranje glazbe. Iza sebe imaju pregršt EP-a, ali i tri studijska albuma, a “In Parallel” dolazi nakon čak pet godine pauze.

  Na prvu, slobodno možemo reći da Rue Royale sigurno koračaju jednim indie folk pop zvukom koji se uvlači u mnoge podžanrove. Osim stare tradicije prebačene u neko novo ruho, osjeti se tu i mnogo suvremenika poput The XX i sličnih, ponajprije u stvaranju atmosfere u pjesmama. Upravo taj dio je vrlo specifičan jer ima hipnotičnost koja vrlo brzo zaokupi slušatelja.

  Muziku podržava

  Sitnim repetitivnim dijelovima, dobile su se sanjive melodije karakteristične kroz cijeli album, pa svi dodatni detalji fino ukrašavaju zanimljive zvučne kulise. Tako u njima, kao da imamo minimalizam, a s pomnim slušanjem čujemo mnogo sitnica i detalja koje površnim slušanjem teško mogu biti otkriveni.

  Tome se svakako trebaju nadodati i vokali, a tu oboje vrlo dobro barataju svojim ‘instrumentima’, pa se stope s postojećom glazbom. Sve zajedno djeluje mistično i hipnotično, idealno za neku novu generaciju kojoj klasične folk forme i nisu top.

  “In Parallel” je album s kojim su Rue Royale pokazali da i dalje mogu činiti intrigantnu glazbu, pomalo uvrnutu, a opet vrlo modernu i pristupačnu. Spojem folka i elektro elemenata, dobili su na atmosferi koja često bude mračnih tonova, ali to danas prolazi. Kad tome nadodamo najbitniju stavku iz prve rečenice, a to je da su bračni par, sasvim je jasno da se Dekkerovi lijepo zabavljaju, a nova izdanja im služe da kroz turneju upoznaju mnoga nova mjesta u kojima još nisu bili. Pa tko im tu može išta zamjeriti na tome?

  Muziku podržava