Kraljevi plesnog podija

  1205

  Deep Dish

  George Is On

  Datum izdanja: 28.07.2005.

  Izdavač: Matrix Musik / Menart

  Žanr: Elektronika

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Floating
  2. Sacramento
  3. Flashdance
  4. Swalow Me
  5. Awake Enough
  6. Everybody’s Wearing My Head
  7. Say Hello
  8. Dreams (feat. Steve Nicks)
  9. Dub Shepard
  10. Sergio’s Theme
  11. In Love With A Friend
  12. Sexy III
  13. Bagels
  14. No Stopping For Nicotine

  Iako dance često zna biti isprazan i nekreativan, nikad ne treba globalizirati zato jer uvijek postoje iznimke, kao što je primjer u ovom slučaju. Deep Dish čine dvojica otkačenih Iranaca – Ali ‘Dubfire’ Shirazinia i Sharam Tayebi. Osvajači su Grammyja za remix pjesme “Thank You” koju je izvela Dido, bili su nominirani za remix Madonnine pjesme “Music”, te raznih DJ nagrada. Radili su još i za dosta velikih imena kao što su Depeche Mode, Pet Shop Boys, Tina Turner, Michael Jackson, The Rolling Stones itd…

  Nakon što su pošteno ispekli zanat i pokupili brdo zanimljivih ideja izdaju svoj drugi album pod nazivom “George Is On“. Kad sam ga tek nabavio mislio sam da ću ga jednom preslušati i onda baciti na policu do daljnje budućnosti. Tijekom prvog preslušavanja shvatio sam da sam se prevario, ali upravo zato volim iznenađenja.

  Nakon vrlo dobre instrumentalne uvodne pjesme “Floating“, pažnju privlači udarna i pomalo kultna pjesma “Flashdance” – brzo ulazi u uho i vjerojatno ste ju mnogo puta čuli negdje vani i pitali se tko je izvođač. Solidan gostujući vokal Robert Morel gostuje na nekoliko pjesama (“Sacramento”, “Everybody’s Wearing My Head”, “No Stopping For Nicotine”). Te pjesme na prvo slušanje zvuče zanimljivo, ali nakon nekog vremena ipak padaju u drugi plan.

  Muziku podržava

  Ono što posebno plijeni pažnju su kvalitetni instrumentali, već spomenuta “Floating”, “Sexy III“, “Swalow Me“, “Sergio’s Theme“. Ne smijem naravno zaboraviti i odličnu “Awake Enough” sa kvalitetnim vokalom Anousheh Khalili i obradu “Dreams” sa čestim gostom Stevie Nicksom.

  Žanrovski album lagano prelazi granice i spaja razne stilove, pa imamo raspon od agresivnijeg housea (“Swalow Me”, “Dub Shepard“), elektro zvukova (“Everybody’s Wearing My Head“), naglašenih gitarističkih riffova (“Flashdance”), pa do ambijentalnog i laganog zvuka (“Sergio’s Theme”). Album je odlično koncipiran tako da ni u jednom trenutku nije naporan za slušanje. Produkcija i aranžmani su odlični. Zanimljivo je istaknuti da su oboje članova obožavatelji alternativne rock glazbe što čini njihovu glazbu raznolikijom i zanimljivijom.

  Pošto intezivno nastupaju i tulumare širom svijeta, pitanje koliko imaju vremena baviti se studijskim radom, zbog čega album možda zvuči nedovršeno. Iako ovaj album nije neko remek-djelo vrlo je zanimljivo ostvarenje i ugodno iznenađenje, a očito je da dečki sigurno imaju potencijala. Album bi prvenstveno trebali imati poklonici plesne elektronske glazbe i ostali koji žele slušati ovakvu vrstu glazbe, a da ne žele riskirati.

  Muziku podržava