Izdanje koje vam ne smije promaknuti

  7715

  Breakalicious – Re-promoting mixed by Labosh

  Kompilacija

  Izdavač: Breakalicious / Kingston

  Žanr: Elektronika

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Bonobo – Something For Windy
  2. Homelife – Ground Running
  3. Quantic – Life In The Rain (carl faure mix)
  4. Loes Lee & Maneater – Rolser
  5. Co-fusion – Switch
  6. Stabilizer – Nitzer (general midi remix)
  7. Si Begg – Basik Rockin’
  8. The Nutters – Up All Night
  9. Qwerty – 1-tech (labosh resound)
  10. DJ Shadow – Lost And Found (speech)
  11. Goodman & Clean – Turn Out The Lights
  12. Aesqe – Weingro
  13. Jammin’ Unit feat. Sketch – Magnetic
  14. Pulseprogramming – Here Give It Here I’ll Show You
  15. Kid 606 – It Hurts To Be Digital (qwerty remix)
  16. Sofa Surfers feat. MC Santana – Selling Souls
  17. Def Cut – Keep On Moving
  18. Jaga Jazzist – Animal Chin
  19. Funkstoerung with Rob Sonic – Mr. Important (promo version)
  20. Los Chicharrons – Move Out Of The May
  21. Mu-ziq – Lunatic Harness

  Konačno je došlo domaće elektronsko izdanje koje na jednom mjestu objedinjuje kvalitetu, inovativnost, eklektičnost i vrhunsko umijeće mixanja. S ponosom vam predstavljam posljednji mix Labosha, mladog breakbeat DJ-a iz Zagreba koji nam u svom mixu nudi retrospektivu svih promo materijala koje je Breakalicious crew dobio u zadnjih četiri godine kao i široki spektar glazbenih stilova.

  Zagrebački breakbeat crew oformljen 2000. godine. Klupskim večerima Breakalicious, prethodili su programi Zoologija, Botanika, Nautika, Proljeće, Mješaj!, 33/45/99, Groove Exploitation i Pretjerivanje u razdoblju od 1998. do 2000. i konačno Funky Breaks 2000. kao jedan od prvih multimedijalnih partyja u Zagrebu. Breakalicious je nastao kao suradnja šestorice zagrebačkih DJ-a, producenata elektronske glazbe, VJ-a, promotora i voditelja radijskih emisija (“Fine Time”-Radio 101, “Priključak”-Radio Rijeka, “Have A Break”-Radio Student) posvećenih spomenutom glazbenom žanru, te DJ crewa koji se sastoji od Aesqea, Sergioa, Labosha, Herbala, Verbala i Qwertyja.

  Naoko heterogena skupina mladih ljudi, čija djelatnost doseze svoj homogeni klimaks u zajedničkoj ljubavi prema elektronskoj glazbi s izlomljenom ritmičkom paternom; od njezinih fusion jazz, funk korijena, preko acid-jazza, electra, trip-hopa pa sve do najrecentnije nu breaks forme, digital dancehall duba, drum’n’bassa i apstraktnih plesnih eksperimentarija.

  Muziku podržava

  U protekle tri godine zagrebačkoj su publici pokušali pružiti širok spektar glazbenih gostovanja, te su tako u sklopu svojih večeri gramofone i laptope djelili sa DJ-ima i producentima kao sto su Malachi, DK, Mike Paradinas a.k.a Mu-ziq, Def Cut, Bad Sneakers aka. DJ Zero i DJ Witchdoctor, Aquasky & Masterblaster, Bonobo, Jamirko, Pier, Kobilca …

  Klupskoj publici su se predstavili u svim zagrebačkim klubovima, široj regiji, susjednoj Sloveniji (K4), Austriji i Beogradu, gostujući tako na većini projekata koji se dotiču sličnih i manje sličnih žanrovskih odrednica poput Stereo Studio, Kontrapunkt, Groodanje, Illectric Funk, Dirty Beats, Bass Invaders, Broken bpm, Escape …, te na mnogim multimedijalnim događanjima poput Art & Clubbing (Rijeka), Otokultivator (Vis), Media Mediterranea (Pula), Motovun Film Festival (Motovun), Springfour Festival (Graz, AT 2004), Ars Electronica (Linz, AT), Eurokaz, Cro-a-porter, modnim performanceima i slično.

  Ukupno gledajući, njihova je glazbena selekcija šarolika, te svatko od njih njeguje zaseban selektivni ukus iz širokog varijeteta ne uvijek nužno break-beat glazbe. Aesqe i Labosh objavljuju svoje producentske aktivnosti za zagrebački label Egoboo.bits u okrilju kluba Mama, dok Qwerty paralelno objavljuje i za američki label Phthalo.

  Egoboo.bits je mali neprofitabilni label (primarno internet label) koji objavljuje materijale pod GNU GPL licencom, tj. copyleft (više o licenci na www.egoboobits.net). To znači da je glazba na internetu za free download, a albumi se sprže u kojih 100 primjeraka od koji se pola podijeli, a cijena im je 35 kuna. Trenutno nijedan od tri uradka nije dostupan za kupnju ni djeljenje.

  Nakon kratkog osvrta na prošlost Breakalicious kolektiva, vrijeme je da se vratimo u sadašnjost, tj. na recentno izdanje Breakaliciousa, tj. Laboshev mix. Kao što sam rekao, riječ je o mixu koji je nastao iz promo materijala koje je su Breakalicious kolektivu slali vodeći labeli eklektične glazbe poput Ninja Tunesa, Tru Thoughtsa, Moving Targeta i sl. Ono što me posebno oduševilo kod ovog mixa je to što je izrazito fluidan i slušljiv, a prijelazi su definitivno dovedeni do savršenstva i toliko su dobro stopljeni da se zbilja ne primjećuje gdje određena pjesma počinje, a gdje završava.

  Vodeći nas kroz čitav spektar raznih glazbenih stilova Labosh nam pokazuje da mu jednako dobro leži mixanje breakbeat glazbe kao i mixanje nu-breaksa, trip-hopa ili blažeg drum’n’bassa. Između svih naslova koji su prisutni na ovom izdanju našla su se i dva upotpunosti domaća izdanja. Naravno, riječ je o pjesmi Qwertyja “1-tech” (Labosh re-sound) koja još uvijek nije našla label koji bi je izdao, ali sudeći po kvaliteti pjesme neće dugo tražiti, te pjesme Aesqea “Weingro” koja je izašla za domaći internet label Egoboo.bits.

  Kao što vidite u slučaju prve pjesme, autor i remixer su domaći ljudi, što je vrlo ohrabrujuće s obzirom da je i produkcija i sam koncept pjesme jako dobar što će nadam se rezultirati nekakvim ugovorom. A što se tiče Aesqea, on je svoj dom za sada našao na Egoboo.bits labelu te se također dokazao kvalitetom tako da se svi nadamo da ćemo ga uskoro moći slušati i na vinilima koje će izdati neki od labela koji se time bave. Također, je prisutna i još jedna pjesma koju je izbacio Tigerbeat6 label, a riječ je naravno o pjesmi Kid 606-a “It Hurts To Be Digital“, točnije o remixu te pjesme koji potpisuje također Qwerty. Od ostalih producenata prisutnih na kompilaciji nalaze se i neka od svima poznatih imena poput DJ Shadowa, Sofa Surfersa feat. MC Santana, mu-Ziq, Jammin’ Unita, The Nuttersa i ostalih. Osim gore spomenutih labela, na ovom CD-u možete naći i izdanja s Mo’wax, Sublime, Hamton i Egoboo.bits etiketa što daje do znanja da je ova kompilacija zbilja kvalitetna i da naši DJ-evi znaju što je kvalitetna eklektična glazba i kako se ona radi.

  Kvaliteta ovog izdanja je zbilja visoka gledali mi na nju produkcijski ili glazbeno. Ukoliko ste ljubitelj ovakvog zvuka onda je ovo izdanje koje ne smijete propustiti. Čak je i cijena svima dostupna (30 kn), a mix možete nabaviti tako da pišete samom Laboshu na labosh@mi2.hr ili tako da posjetite Kingston CD Shop i kupite ga tamo. Podržite ovo izdanje i nećete biti razočarani.

  Muziku podržava