Debitantska bomba od albuma

  1757

  Ivy Levan

  No Good

  Datum izdanja: 07.08.2015.

  Izdavač: Cherrytree Record

  Žanr: Pop

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. The Dame Says
  2. Biscuit
  3. No Good
  4. Champagne Taste
  5. Like A Glove (feat. Cadre)
  6. 27 Club (feat. Diplo)
  7. Best Damn Thing
  8. Misery
  9. Killing You (feat. Sting)
  10. Johnny Boy
  11. It Ain’t Easy

  Glazbeni je svijet popa prepun više ili manje uspješnih izvođača.

  Oni koji se uspiju mijenjati i prilagoditi novim strujanjima, opstaju, kao i oni koji se ne kompromitiraju lako. Prinova je sve više i teško je ostati primijećen u masi kopija koje sve više liče jedni na druge.Zato je tu Ivy Levan – pravo osvježenje u pop svijetu koja donosi nešto novo pa je tako kategorizirala svoju glazbu kao pop-noir, pop-punk i swamp-pop. I zaista, nije to klasični pop kakvog možemo vidjeti danas, Ivy je uspjela unijeti rock i noir elemente te tako predstaviti, možda ne toliko originalno (jer je to prejaka riječ), ali svakako zanimljivo ostvarenje. Ova 28-godišnjakinja sama piše svoje pjesme i iako nisu bogzna kako bogate, ipak su privlačne i pjevne u svojoj jednostavnosti, pa ponekad čak i humoristične i sarkastične. Nema tu neke velike kompliciranosti i eksperimentiranja, tekstovi su hitoidni i lako pamtljivi, kakvi trebaju biti u popu, ali nisu izlizani, nego ispjevani iz vizure jedne mlade žene koja tek traži svoje mjesto.Nekoliko singlova je bilo vani, a onda je došao red na album – i nije razočarala.

  Od prve do zadnje numere tu su kvalitetne pjesme, predivan vokal velikog raspona kojeg su najviše uspoređivali s Christinom Aguilerom, no Ivy je ipak mao dalje od takvog izričaja jer više naginje rocku i blue-eyed soulu, pa i r’n’b-u. I upravo je vokal ono što nosi ovaj album, tu nema sumnje i Ivy je toga itekako svjesna, stoga je na većini pjesama inzistirala upravo na tome da pokaže kako lako može ispjevati i najviše tonove što je primjetno u “No Good“, lijepoj baladi ljubavne tematike u kojoj govori o utjecaju kojeg muškarac može imati na ženu i kako se lako može okrenuti nešto što se isprva činilo kao dobro.

  Muziku podržava

  Best Damn Thing” je još jedna takva pjesma u kojoj Ivy briljira, a tematski je obrnuto proporcionalna od “No Good”, govori o moći žene da ostavi utisak na muškarca i učini se željenom.

  Singlovi “Biscuit” i “The Dame Says” to su bili s razlogom, pogotovo “Biscuit” jer je prava pop bomba s jakim i zabavnim refrenom, pomalo humorističnim i metaforičnim koji se sluša uz smiješak jer je zaista sugestivan i zajebantski, gdje se vidi da je Ivy prilično zrela i samosvjesna. “The Dame Says” možda donosi i samu esenciju albuma: “If you like it rough then I’ll give it to you raw“. I upravo je ta ogoljenost i sirovost u pristupu bila pun pogodak.

  Ljepota albuma su i dueti, tako je onaj sa Stingom u “Killing You” jedan od ljepših numera na albumu u kojoj ipak prevladava Ivy jer je iznijela vokalno više od Stinga, a to je i bio cilj. “27 Club” u kojoj gostuje Diplo je jedna posveta odrastanju i sazrijevanju žene koja zna što hoće i još će o tome pjevati.

  “No Good” je i više nego dobar debitantski album koji je pokazao da se u pop glazbi može biti poseban i zanimljiv, a da se ne kopira druge. Kada imaš vokal i smisao za pisanje tekstova, ostalo se posloži samo od sebe. Ivy Levan će, nadamo se, donijeti još zanimljivih i zabavnih stvari u glazbeni svijet, a ovaj album je svakako jedno od jačih pop izdanja u ovoj godini.

  Muziku podržava