Akustika predstavlja: Mark Mrakovčić

Muzika.hr
2551

Pjevač i gitarist zagrebačke skupine Scroll – Mark Mrakovčić, nastupit će 19. listopada u knjižari Rockmark, u sklopu programa Akustika.

Trenutno je u fazi sastavljanja svog albuma, zajedno sa Scrollom radi na novim stvarima, snima bendove u svom studiju…Riječ prepuštamo Marku.

Glazba
…”Sve što radim, a tiče se glazbe, je više vezano uz neke projekte nego uz bend ili mene. Stvari koje trenutno snimam određenog su ugođaja, ali to ne znači da sljedeći projekt neće donijeti nešto sasvim drugačije.

Muziku podržava

Trenutno sastavljam album koji se sastoji od kratkih, up-beat, folky stvari koje imaju dosta perkusivnih elemenata u sebi. Radio sam nedavno i na glazbi za jedan kratki eksperimentalni film i u slobodno vrijeme bavim se snimanjem bendova u svom malom studiju.”

Scroll…
…”Scroll je trenutno u fazi snimanja i rađenja novih stvari. Gitarist nam je otišao u Dansku studirat film i snimanje pa smo odlučili ne zamijeniti nezamjenjivog i raditi na stvarima. Naravno, cilj toga je album, ali nikud se ne žurimo.

Ostali projekti…
…”Stalno sam u raznim projektima, osim ovih koje sam nabrojao, najviše surađujem s Ivanom Vondračekom, koji će me pratiti u utorak na klaviru i još nekim instrumentima.

Vondra je zanimljiv muzičar i zapravo je više u jazz-progresiva-psihodelija vodama tako da daje jedinstven štih mojim pjesmama i jedan je od kreativnijih glazbenika koje znam.

Sa Sabinom (Queen of Sabe, op.a.) sam zapravo odličan prijatelj još od srednje škole. Kasnije je snimila kod mene svoje stvari i uvijek joj rado pomažem u svemu.”

Mark Mrakovčić – MySpace

Akustika @ Rockmark – Facebook

Muziku podržava