Akustika na vrhu Kule – počinju Medvedgradske glazbene večeri

1325

Svega nas nekoliko sati dijeli od ponovnog susreta s Medvedgradskim glazbenim večerima, gdje smo se premijerno predstavili prošle godine i nastavili zajedničku glazbenu suradnju.

Kako je već ranije sve detaljno najavljeno, ovogodišnje Medvedgradske glazbene večeri održavaju se od 16. do 18. srpnja na prostoru zagrebačkog Medvedgrada, a uz glavni koncertni program, sva tri dana bit će predstavljen i prateći program – naše akusticiranje uz tri različita glazbena imena. Ove godine na vrhu Kule društvo nam prave Auguste (16.7.), Dina Rizvić (17.7.) i NLV (18.7.), a svakog od njih predstavljamo zasebno. Pa krećemo redom.Auguste
Gordana Marković i Ivana Lulić dvije su kantautorice koje pod imenom Auguste zajednički stvaraju glazbu od 2012. godine! Kao duo, njegovale su svoj glazbeni izričaj, nazvan ogoljeni pop, prepoznatljiv po njihovim neuobičajenim vokalnim aranžmanima uz pratnju samo jedne gitare. Nakon niza raznih projekata i suradnji, Auguste su počele stvarati autorsku glazbu, a s dolaskom bubnjara Jerka Jurina i Tomislava Leke na klavijaturama te Marka Radića na bas gitari, ušle su u novu fazu autorskog stvaranja. Do sada su se predstavile zamijećenim autorskim singlovima “Ona”, “Magla” i “Budiš more”, a trenutno u studiju Tomislava Šuška završavaju svoj debitantski album. Na Akustiku na vrhu Kule dolaze nam u tročlanom sastavu, a uvjereni smo da ćemo imati priliku čuti i pokoju novu pjesmu.Dina Rizvić
Mlada i talentirana glazbenica Dina Rizvić glazbom se bavi od najranijih dana djetinjstva – s pet godina počela je svirati klavijature, da bi godinu dana kasnije započela svoje glazbeno obrazovanje i upisala glazbenu školu. Korak po korak, u srednjoškolskim danima je snimila i objavila svoj prvi studijski album “Bez poraza”, nastao u suradnji s producentom Oljom Dešićem.

Debitantskim albumom predstavila se kao jedna od najtaleniranijih glazbenica mlađe generacije, a po završetku srednje škole uputila se u SAD i započela studij na Berkley Collegeu u Bostonu, gdje je nedavno diplomirala ‘Contemporary Writing and Production’. Trenutno živi i radi na relaciji Labin – Zagreb – London, okrenuta autorskom radu i pripremama novih studijskih materijala. Akusticiranje će prirediti u društvu saksofonisa Olivera Ereša, s kojim je gostovala i na Akustici u Rockmarku.

Muziku podržava

NLV (Nikol, Luka & Vedran)
Skupina NLV (Nikol, Luka i Vedran) dolazi iz Pule te ju čine Nikol Ćaćić, Luka Šipetić i Vedran Grubić. Svo troje bave se glazbom od djetinjstva te svoja prva iskustva na pozornici dobivaju na nastupima studija glazbene kreativnosti “Čarobna frula”. Svoj prvi EP izdaju 21.4.2014. godine pod nazivom “…and who are you?”, nastao u producentskoj suradnji s Marijanom Jelenićem (Nola), a sam naslov izdanja je odgovor na kritike specifičnog naziva njihovog benda NLV – “Nikol, Luka i Vedran” koje ljude najčešće podsjeća na ‘gažerske bendove’ te time idu ka cilju razbijanja stereotipa umjetničkih imena. Kao najavni singl predstavljaju pjesmu “Guide Me Home”, u kojoj su ugostili Dušana Kranjca na bubnjevima i Sandra Peročevića za kontrabasom, te za nju predstavljaju i prateći videospot.

S EP-a kao službeni singl predstavljaju i pjesmu “You”. S objavljenim EP-em osvajaju publiku i dobivaju pohvalne kritike te u osmom broju regionalnog Rolling Stone magazina bivaju svrstani u top 10 regionalnih izdanja. Glazba im se, ujedno, koristi kao soundtrack za dokumentarnu seriju ‘Generacija Y’ Hrvatske radiotelevizije koja je započela svoje emitiranje u srpnju 2014. godine. NLV su nam zatvorili sezonu akusticiranja u riječkom Tunelu, otvorili Rock kamp Orsula, a sada će nam zatvoriti i program Akustike na vrhu Kule!

Početak svih akusticiranja je u 20 sati, a dobra je vijest da su sve ulaznice za ovaj prateći program – rasprodane. Držimo fige da nas i vrijeme posluži! Pročitajte detaljnije o glavnim koncertnim programima.

Vidimo se!
#akustikaljeto

Instagram | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube

[Ovaj projekt sufinancirao je HDS ZAMP iz fonda sredstava koje služba ZAMP
prikupi na ime prava na naknadu za prazne medije, a koja se sukladno
odredbi Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima dodjeljuju temeljem
Natječaja HDS-a za potporu projekata s područja popularne glazbe.]

Muziku podržava