Akustično Suho Grlo Nos

Muzika.hr
929

U utorak, 13. ožujka, Akustika je ugostila Suho Grlo Nos. Bend dolazi iz Koprivnice, a razlog njihovog dolaska u Zagreb bila je akustična promocija drugog albuma koji je, kako sami članovi benda kažu, posvećen ljudskoj gluposti i nosi jednostavno ime – “Manifest gluposti“.

Album je pobrao odlične kritike na svim domaćim glazbenim web-stranicama, a na sam bend stavljena je uvijek nezahvalna etiketa – njihovo vrijeme tek dolazi.U akustičnoj varijanti te večeri izveli su kratki presjek svog dosadašnjeg rada. Osim novih pjesama, svojoj publici, koja se skupila u maloj knjižari u Berislavićevoj, odsvirali su i starije, već provjerene stvari, poput “Zlobna Vila”, “Gregor Samsa” i “Pony”.

Bruno Antolić, Ivan Horvatić i Ivan Grobenski odrasli su na bendovima poput Nirvane, Thermalsa, NOFX-a, Fugazija, što se čuje i osjeti u njihovoj glazbi. Iako se oslanjaju na svoje uzore, SGN nisu njihove puke kopije, već imaju svoj autohtoni izraz s kojim se može poistovjetiti sva hrvatska mlađarija koja se osjećao kao i ovaj trojac iz Koprivnice, ali i nešto stariji ljubitelji ovakve glazbe.

Muziku podržava

Nekome tekstovi SGN mogu zazvučati banalno, ali njihova pomalo dječija lirika sa zdravim humorom, upakirana u troakordni punk i sugestivni vokal Brune Antolića, stvaraju kompaktnu sliku mladog benda koji želi isfurati svoju stvar do kraja bez kompromisa.

Po svemu što smo čuli do sada od SGN-a, čini se da je Overflow dobio dostojne nasljednike te mogu mirne duše otići u mirovinu.

Fotografije sa svirke pogledajte na Facebook stranici Akustike.

Akustično piše: Vedran Živković

Muziku podržava