Dave Grohl objavljuje metal prvijenac

1901

Frontmen Foo Figthersa, bubnjar Nirvane, te bubnjar Queens Of The Stone Age na albumu “Songs For the Deaf” Dave Grohl 10. veljače objavljuje svoj dugonajavljivani metal prvijenac “Probot“. U svom metal bendu Probot okupio je velikane heavy metala iz osamdestih poput Lemmy Kilmistera, Snakea i Cronosa.

Ovaj metal projekt Dave Grohl počeo je stvarati još prije tri godine kad je s Foo Fightersima promovirao album “Learn to Fly”, da bi se odmorio od promotivnih obaveza i od radio hitova, Dave je u svom podrumu bubnjao metal pjesme. “Ja sam bubnjar. Naučio sam kako svirati gitaru, naučio sam kako svirati bubnjeve i nekako se pretvaram da obadvoje dobro sviram. Ali bubnjevi su mi nekako bliži, jednostavno se osjećam bolje” objasnio je Dave zašto toliko voli bubnjati.

Shake Your Blood” prvi je singl s albuma, a pjesmu je otpjevao i svirao bas ikona heavy metala Lemmy Kilmister iz Motorhead. “Napisao sam pjesmu za 10 minuta, to je rock & roll, nije to jedna od onih kompliciranih stvari” pohavlio se Lemmy. Osim njega na albumu još sudjeluju vokali Eric Wagner iz Trouble, Snake iz Voivod i Cronos iz Venom koji svira bas na ‘svojoj’ pjesmi, dok je Wino iz The Obsessed je odsvirao gitaru na pjesmi “The Emeerald Law”, te Kim Thayil iz Soundgardena koji je svirao gitaru na dvije pjesme. A treba napomenuti da je ostale instrumente na albumu odsvirao svestrani Dave, koji je nakon raspada Niravne jednostavno ‘procvjetao’ i pokazao da nije samo običan bubnjar rock benda.

0 Shares
Muziku podržava