Počele rezervacije za Gotan Project u Tvornici

1342

Zbog iznimno velikog interesa za koncert Gotan Project, iz Tvornice najavljuju da će rezervacije za taj koncert zaprimati do 30. rujna uz napomenu da se rezervirane ulaznice moraju podići najkasnije do tog datuma u 22 sata. Nakon toga, nabavu karata morat ćete prepustiti sreći. Stoga, požurite ulaznice su gotovo rasprodane. Inače, cijena ulaznica je 180 kn u pretprodaji i 220 kn na dan koncerta.

Tri francuska umjetnika Philippe Cohen, Edonardo Makaroff, Christoph H. Muller i ponajbolji argentinski glazbenici Cristina Vilallonga, Gustavo Beytelmann i Nini Flores osnivaju 1999. godine “Gotan Project“. U protekle četiri godine stječu nesvakidašnju popularnost. Internacionalu slavu postigli su svojim prvim albumom “La revancha del Tango” (“Osveta tanga”) koji su samo u Europi prodali u više od pola milijuna primjeraka. Za isti album BBC im u 2003. godini dodjeljuje glavnu nagradu u kategoriji “Najbolji mladi band”- Word Music scene za pjesmu “Santa Maria”.

Virtuoznim ispreplitanjem elementa tanga i ambijentalne glazbe “Gotan Project” uspio je premjestiti tango iz plesnih dvorana u naprestižnije klubove diljem svijeta. Mnogi se pitaju čime je “Gotan Project” uspio ponovo učiniti tango tako atraktivnim i popularnim. Vjerojatno zbog toga jer se “Gotan Project” usudio spajati tango sa jamaican dub glazbom(“Dub music” je jedna od najradikalnijih glazbenih formi 90-tih; naime, spajali su elemente hip-hopa i ambijentalne glazbe).

“Gotan Project” je uspio iskoristiti bogati zvuk i nepravilnost (“uvrnutost”) dub glazbe i preobraziti ga u tango zadržavajući njegovu čudnu, osjećajnu ljepotu. Ekskluzivnošću takvog zvuka “Gotan Project” je stekao veliki broj poklonika i internacionalnu popularnost te rasprodane koncerte na svim kontinentima.

0 Shares
Muziku podržava