Swans se nakon 7 godina vraćaju u Zagreb, nastupaju u intimnoj atmosferi Kina SC

    2901

    Swans

    29€ – 37€
    Datum i vrijeme: Srijeda, 8.11.2023. @ 20:00
    Mjesto održavanja: Kino SC Zagreb

    Američki eksperimentalni rockeri Swans, sedam godina od prošlog nastupa, vraćaju se u Zagreb. Nastupaju u intimnoj atmosferi Kina SC 8. studenog.

    Swans je kao avangardni no wave bend 1982. u New Yorku osnovao multiinstrumentalist i kantautor Michael Gira. Od svog nastanka, pa sve do danas bend je postao poznat po svom mijenjanju zvuka, istražujući žanrove kao što su noise rock, post-punk, industrial i post-rock, kroz što su se isticali i po zvučnoj brutalnosti i mizantropskim tekstovima.

    swans
    Swans, foto: Leonora Bedić / muzika.hr

    Nakon desetljeća glazbenog djelovanja i 9 studijskih albuma, Gira je odlučio okončati bend posljednjim albumom i svjetskom turnejom. “Soundtracks for the Blind” iz 1996. bio je dvostruki album s nedovršenim snimkama eksperimentalne glazbe, mračnih ambijentalnih zvučnih krajolika, post-industrijskih epova i akustične gitare. Dvije godine kasnije,1998., objavljen je album “Swans Are Dead” na kojem su bile live snimke s turneja iz 1995. i 1997.

    Muziku podržava

    Nakon raspada Swansa, Gira je oformio drugi bend, Angels of Light s kojim je nastavio svoj glazbeni put. Godinama kasnije, ponovno formiranje Swansa 2010. najavljeno je novom pjesmom objavljenom na MySpaceu diskografske kuće Young God Recordsa. Gira je odlučio vratiti bend tijekom svog nastupa kao Angels of Light, kada je usred izvođenja pjesme “The Provider” osjetio “upravo tada novonastalu želju da ponovno oblikuje ili oživi Swanse jer se sjetio kako to je iskustvo bilo intenzivno”. Swans su nakon toga izdali 6 studijskih albuma, od kojih je posljednji, “The Beggar” najavljen za 23. lipanj ove godine.

    Kako do ulaznica?

    Ulaznice čija se cijena kreće od 29 do 37€ dostupne su putem CoreEvent platforme.

    0 Shares
    Muziku podržava