Everything But The Girl, duo najpoznatiji po klupskom klasiku “Missing”, vraćaju se s novom glazbom, prvom nakon 24 godine. Danas su objavili prvi singl s nadolazećeg albuma “Fuse” koji izlazi 21. travnja.

Pjevačice Tracey Thorn i multiinstrumentalist Ben Watt izdali su 10 albuma prije nego što su se razišli 2000., a posljednji im je bio “Temperamental” iz 1999. Njihov najuspješniji album bio je “Walking Wounded” iz 1996.

Sada su objavili prvi singl sa svog novog albuma s 10 pjesama, s modernim dance zvukom, “Nothing Left To Lose”.

Muziku podržava

“Nikada nismo bili posebno nostalgičan bend – oduvijek smo bili poznati po tome da svaki put napravimo drugačiju ploču”, rekao je Watt za NME. “Ponekad to znači ići protiv mainstreama, ali mi samo pokušavamo zadržati interes i zadržati stvari suvremenima.”

“Željeli smo se vratiti s nečim što moderno zvuči. Samo smo htjeli napraviti djelo koje bi zvučalo sjajno sada u 2023. To je bio pokretač.”

Thorn je objasnila kako je pjesma bila posljednja pjesma koju je par napisao za album i nastala je njihovom “izgradnjom samopouzdanja”.

Otkako su se razišli, Tracey Thorn posvetila se solo karijeri te je radila kao spisateljica, dok je Ben Watt postao DJ, remikser, solo umjetnik i šef etikete.

Popis pjesama s albuma “Fuse”:
01. Nothing Left to Lose
02. Run a Red Light
03. Caution to the Wind
04. When You Mess Up
05 .Time and Time Again
06. No One Knows We’re Dancing
07. Lost
08. Forever
09. Interior Space
10. Karaoke

0 Shares
Muziku podržava