Rush to Relax “Misli”: Zabavan album slovenskog Makedonca

    1883

    Rush to Relax

    Misli

    Datum izdanja: 31.08.2022.

    Izdavač: Hidden Bay Records/Look Back And Laugh/Pop Depresija

    Žanr: Indie Rock

    Naša ocjena:

    Popis pjesama:

    1. Krukče
    2. Vo vitelot na životot
    3. Me nosiš vo sebe
    4. Nema nazad
    5. Pravo uvo
    6. Običen
    7. Koga ne mislam
    8. Golemi umovi
    9. Mirno mesto
    10. Pesni vo meani

    Rush to Relax solo je projekt Damjana Manevskog kojeg znamo još iz vremena Molokaija, te današnjih Lelee. Za razliku od tih bendova, na Rush to Relax Damjan se sam igra u nedogled, te po potrebi zove prijatelje da mu odsviraju ponešto na albumu. Tako je nastao ovaj novi album “Misli”.

    Smatram da je teško mogao odabrati bolji naziv albuma jer album “Misli” su baš misli koje je Damjan imao tijekom posljednjih nekoliko godina. Tu prvenstveno mislim na šarolikost glazbenih podloga koje je teško sumirati u jednu žanrovsku odrednicu jer kombinira surf, twee pop, indie pop, indie rock…

    Muziku podržava

    Ono što veže sve te pjesme u jednu cjelinu jest atmosfera koja je baš prpošna i zarazna, navodi na ples i zviždanje. Već s uvodnom “Krukče” osjetimo tu melodičnost pjesama koja nas ne napušta sve do kraja. Miješajući ranije spomenute žanrove, uz interesantnu vokalnu interpretaciju, stvorio je poseban izričaj koji je potpuno drugačiji od svega što je do sad radio.

    Pjesme se nižu, a pozitiva ne jenjava. “Vo vitelot na životot” mogao bih usporediti s ranim The Drumsima, “Me nosiš vo sebe” asocira na još veseliju verziju 21 veka, “Nema nazad” malo usporava ritam, “Pravo uvo” najprljaviji je mogući rock, “Običen” zvuči kao zaostali dragulj Novog vala, “Koga ne mislam” je najmelankoličnija, “Golemi umovi” twee pop biser, “Mirno mesto” i “Pesni vo meani” fino zaokružuju sliku.

    Za mnoge albume ljudi pričaju ‘treba ti par slušanja da sve sjedne na svoje mjesto’, ali ja mogu garantirati da kod albuma “Misli” toga nema. Album je pravi bombončić od prvog slušanja. Ovih deset pjesama i 32 minute prolaze u hipu, te žude za ponovnim preslušavanjem zbog svoje vedrine. Iako je album izdan na samom kraju kolovoza, drago mi je da sam malo ‘zakazao’ s preslušavanjem jer mi je sad osunčao ove kišne jesenske dane.

    Muziku podržava