The Pretenders i Heaven 17 dolaze na Yammatovo

    2189

    The Pretender i Heaven 17 @ Lauba

    Datum i vrijeme: Subota, 30.11.2019. @ 0:00
    Mjesto održavanja: Lauba Zagreb , Baruna Filipovića 23a

    Peto izdanje Yammatova 30. studenog donosi dva velika imena. Nakon Johhnyja Marra, The Cardigansa, ABC-a i Marca Almonda, ove će se godine u Laubi naći dva benda – The Pretenders i Heaven 17.

    Punk rock/novovalni bend koji je uvršten u Rock’n’Roll Hall of Fame, The Pretenders, gotovo neprekidno na sceni je od 1978. godine. Tada je bend osnovala Chrissie Hynde – vokal benda, gitaristica i glavni tekstopisac benda. Ona je, ujedno, i jedina iz originalne postave benda, u kojoj su se nalazili i preminuli gitarist James “Jimmy” Honeyman-Scott te basist Peter Farndon. Samo neke od njihovih najpoznatijih pjesama su “I’ll Stand By You”, “Back On The Chain Gang”, “Don’t Get Me Wrong” i “Brass In Pocket”.

    Muziku podržava

    Uz američki bend koji je stopio punk, novi val i guitar rock, u Laubi će se naći još jedan novovalni bend, ali koji je išao u smjeru synth-popa i koji je iz Velike Britanije. Heaven 17 nastali su nakon raspada prvotne postave The Human Leaguea. Vođa Human Leaguea Martin Ware osnovao je 1980. novi projekt s kolegom iz Human Leaguea Ianom Craigom Marshom i pjevačem Glennom Gregoryjem. Od samih početaka, bili su istaknuti akteri na tadašnjoj britanskoj glazbenoj sceni, kako zbog glazbe, tako zbog tekstova. Naime, njihov je prvi singl “(We Don’t Need This) Fascist Groove Thing” zbog teksta, koji je politički lijevo obojan, bio zabranjen na BBC-u. Niti jedan singl s debitantskog albuma nije završio na britanskoj Top 40 listi, ali je zato danas “Penthouse And Pavement” tretiran kao moderan klasik. Prvi singl kojim su se domogli Top 40 UK liste je singl iz 1982. godine “Let Me Go” (uz “Temptation”, njihova najpoznatija stvar).

    Ulaznice za Yammatovo dostupne su putem Entria.

    0 Shares
    Muziku podržava