Redovito pratiš što se događa na području glazbene i gaming industrije i želiš o njima saznati insajderske informacije? Zanima te kako zaraditi od internetskih sadržaja i kakva je budućnost autorstva?

Onda će ti sigurno biti drago da smo te upravo obavijestili kako se 22. i 23. studenog ove godine u Muzeju suvremene umjetnosti održava 6. Međunarodna autorska kreativna konferencija (MAKK). Riječ je o dvodnevnom programu koji organiziraju ZAMP Hrvatskog društva skladatelja i Hrvatsko društvo za autorsko pravo, a neke od tema o kojima će se pričati su razvoj domaće industrije videoigara, glazba kao pokazatelj društvenih promjena i što nam točno donosi donosi nova europska Direktiva o autorskom pravu.

Sadržajno bogatu konferenciju obilježit će i panel o hrvatskoj glazbenoj i gaming industriji za globalno tržište kojeg će predvoditi Luka Tralić Shot (Elemental) i na kojem će sudjelovati i Damjan Mravunac (Croteam; Serious Sam) i Ratko Filipović (Gamepires; SCUM). Među posebnim gostima konferencije nać će se Josipa Lisac i Guy Chambers, svjetski priznat autor, producent i glazbeni kreativac koji je uz Robbieja Williamsa zaslužan za hitove “Angels” i “Let Me Entertain You”. Jedan od govornika bit će i Ian Moss, direktor javnih poslova britanskog BPI-ja, trgovinskog tijela britanske glazbe.

Muziku podržava

Više informacija o programu možeš pronaći na službenoj stranici konferencije, putem koje možeš saznati i cijene oko same kotizacije. Ukoliko već znaš čitav sadržaj kojeg ti MAKK ove godine nudi, testiraj svoje znanje na kvizu kojeg smo ti pripremili:

0 Shares
Muziku podržava